Kreće Regionalna liga za mlađe kategorije

0

Na zajedničku inicijativu, danas je u Zagrebu održan sastanak stručnih rukovodstava sedam fudbalski saveza iz jugoistočne Evrope na temu formiranja zajedničke nogometne lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova.

foto: HNS

Hrvatski fudbalski savez ugostio je ugledne predstavnike fudbalskih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere i fudbalerke mlađih uzrasnih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala takmičenje koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi 30-ak miliona ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja.

Projekt ovakvog takmičenja prije nekoliko je dana na sastanku Uefine Stručne komisije predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav.

Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.