La Liga pohvalila Bundesligu, ali uputila čestitku Srbiji, Hvatskoj…

0

Još uvek se ne zna tačan datum nastavka španske La Lige, ali jedna od liga “petice“ uskoro nastavlja sezonu.

Nemačka Bundesliga igraće se narednog vikenda, a uskoro će krenuti još nekoliko evropskih šampionata, odnosno, doći će do nastavka sezone u njima. Zato se španska La Liga odlučila na lijep potez, te je uputila čestitku svim ligama koje će se uskoro ponovo igrati.

– Iz La Lige želimo uputiti čestitku Bundesligi zbog odluke njene Vlade da ponovo pokrene takmičenje već u drugoj polovini maja. Takođe, čestitamo i drugim ligama koje se takođe reaktiviraju kao što su Poljska, Izrael, Turska, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Danska i Portugal, navodi se u saopštenju La Lige.

Španci su dodali da su to odlične vijesti za evropski fudbal, ali i cjelokupnu ekonomiju u tim zemljama i izrazili nadu da će se uskoro fudbal vratiti i u Španiju. Trenutno je u toku testiranje igrača, uskoro kreću i treninzi, a pravi završetak krize biće povratak navijača na tribine.

Španija je jedna od zemalja koje su bile najviše pogođene virusom Covid-19. Do sada je u toj zemlji preminulo skoro 26 hiljada ljudi po čemu su Španci četvrti u svijetu odmah iza Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Italije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here