Još dvije titule za crveno-bijele

0

Fudbalski Savez Srbije doneo je odluku da se sva takmičenja u mlađim kategorijama završe na osnovu stanja na tabeli zaključno sa 15. martom ove godine, zbog uvođenja vanrednog stanja tokom pandemije koronavirusa.

Na osnovu te odluke omladinci i kadeti Crvene zvezde proglašeni su za šampione u sezoni 2019/20.

Omladinska selekcija crveno-bijelih obezbijedila je i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za mlade.

– Omladinci Crvene zvezde su posle 19. kola bili neporaženi sa 49 osvojenih bodova (uz gol razliku 57:10), što je za četiri više od pratećeg Brodarca i za 11 više od Partizana. Osvajanje titule izabranika Slavoljuba Đorđevića znači da će crveno-beli biseri i naredne sezone biti deo elitnog juniorskog takmičenja, kada će pokušati da nadmaše fenomenalan uspeh ostvaren ove sezone kada se ušlo među 16 najboljih omladinskih ekipa u Evropi.

Zanimljivo je da su isti broj bodova u 19. odigranih kola imali i kadeti. Oni su takođe sa 49 bodova bili lideri na tabeli (uz gol razliku 73:16), a pratio ih je Partizan sa sedam i Čukarički sa 13 bodova manje. Time su i izabranici Marka Neđića, dečaci rođeni 2003. godine proglašeni državnim prvakom u konkurenciji kadeta, stoji na sajtu FK Crvena zvezda.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here