Lalatović o sukobu sa Lazetićem: Čvrst sam karakter, pošten i častan čovjek

0

Prethodnih dana se u srpskoj fudbalskoj javnosti pisalo o sukobu trenera i sportskog direktora FK Vojvodina Nenada Lalatovića i Nikole Lazetića.

Strateg crveno-bijelih iz Novog Sada istakao je za „Dnevnik“ da ekipa igra dobro i da će isključivo on sastavljati tim.

– Ne bih da komentarišem to da li postoji konflikt između sportskog direktora i mene. Ružno bi bilo da ja pričam o njegovom radu, neka o tome govore vodeći ljudi iz kluba. Ono što želim da istaknem je da o mom radu svjedoče rezultati, a oni kažu da smo drugoplasirani tim na tabeli Superlige Srbije. Vojvodina ponovo postaje hit, a menadžeri su, poslije dužeg perioda zatišja, počeli da se interesuju za njene igrače. Naravno, postoje i pojedinci u timu koji nisu zadovoljni time koliko igraju, a što im je možda neko obećao. Kod mene igraju samo oni koji to zasluže. Čvrst sam karakter, pošten i častan čovjek, trener sam koji nikada za 11 godina, koliko se bavim ovim poslom, nije dobio otkaz. Jedini nadređeni u FK Vojvodina mi je predsjednik Vojislav Gajić, a u klubu dobijam platu, rekao je Lalatović za novosadski „Dnevnik“.

Lalatović se ipak dotakao i sportskog direktora, na ironičan način.

– Najbitnije mi je to što ekipa ima željene rezultate i što se nalazimo na jako dobrom putu da ispunimo cilj i ponovo zaigramo u Evropi.  Sa svoje strane, daću sve od sebe da u tome uspijemo, kako ja, tako i moji saradnici Dragan Šarac i Vidak Bratić, a raduje me to što se u našoj svlačionici sada čuje pjesma i što osjećam podršku i ljubav velike većine igrača. Što se sportskog direktora tiče, valjda nije zadovoljan time što smo drugoplasirani i što ostvarujemo ono što smo i obećali. Ja znam da ću da uradim sve što je u mojoj moći da na kraju lige tako i bude, znam koji je moj zadatak i vjerujem da će naša Voša ponovo da se nađe među ekipama koje će igrati u evropskoj konkurenciji, dodao je trener Vojvodine.