Ljekari iz Španije upozoravaju na porast povreda posle pauze zbog pandemije

0

Puno se priča oko nastavke fudbalske sezone, i najveća dilema svih je kako će igrači izdržati napore koje slijede posle duge pauze. Svi se slažu da se mora ostaviti period da se odrade, koliko toliko, kvalitetne pripreme jer kalendar je neumoljiv – igraće se utakmice na svaka tri dana.

Ljekari i kondicioni treneri iz Španije upozoravaju da bi pri povratku fudbalera na teren posle završetka pandemije korona virusa mogao da uslijedi talas povreda.

Fudbaleri u Španiji nadaju se da će se na teren vratiti sljedećeg mjeseca, posle mjesec i po dana pauze zbog virusa Covid 19.

– Igrači su već osam sedmica bez takmičenja, zaključani u svojim domovima, a nemaju svi velike kuće u kojima mogu da se fizički pripremaju. Ne znamo koliko im treba vremena da se fizički oporave kada opet izađu na teren, a da ne bude značajnog porasta povreda. Potrebno im je dati dovoljno vremena do takmičenja kako bi rizik bio minimalan, rekao je Rafael Ramos, predsjednik Udruženja ljekara fudbalskih klubova, prenose španski mediji.

Prvenstvo je stopirano 13. marta zbog korona virusa, a čelnici La Lige vjeruju kako bi posle testiranja igrači mogli počnu sa treninzima na stadionima posle 10. maja, do kada je na snazi vanredno stanje u Španiji.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here