Komšije proširuju prvenstvo

0

Još uvijek nije donijeta zvanična odluka o nastavku Linglong Super lige Srbije, ali su sada stvari daleko jasnije.

U razgovoru za Mozzart sport predsjednik Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović najavio je da bi šampionat mogao da se nastavi 1. juna.

– U nekoj zvaničnoj formi nemamo nikakvu odluku, iz prostog razloga jer ne možemo da budemo sigurni kako će se epidemija razvijati. Ali ako se obistine ove najave i ne bude novih žarišta pa krenemo kolektivno sa treninzima od 4. maja minimum da se igrači dovedu u neki takmičarski ritam je između 18 i 21 dan. Tako i taj termin 23. maj stoji kao opcija, ali je realnije da to bude negdje oko 1. juna, rekao je Lazović za Mozzart sport.

Očekuje se da se prvenstvo završi nakon regularnog dijela, tačnije 30. kola, a po svemu sudeći neće biti ispadanja, pa će Linglong Super liga Srbije brojati 18 timova u narednoj sezoni.

– Nije zvanično, ali jeste najrealnija opcija da se odigraju još ta preostala četiri kola regularnog toka sezone u Superligi i pet u Prvoj ligi Srbije i da se tu i završi. U međuvremenu da odigramo i Kup. Prijedlog je i da se odigraju baraž utakmice, posljednji i pretposlednji na tabeli Superlige protiv trećeg i četvrtog na tabeli Prve lige Srbije. To bi onda dalje značilo da se sljedeće godine u Superligi takmiči 18 klubova, bez plej-ofa i plej-auta naravno, a da tada ispadaju četiri kluba i da se vratimo u normalu. Trenutno bi to vjerovatno bila najpoštenija odluka, u duhu fer pleja, dodao je prvi čovjek Zajednice.

+

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here