MA KOJI RONALDO: Sari otkrio ključnog igrača Juventusa i sve iznenadio!

0

Derbi 12. kola Serije A između Juventusa i Milana na rasporedu je u nedjelju u 20:45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Trener Juventusa Mauricio Sari vjeruje da će fudbaleri Milana biti visoko motivisani bez obzira na slab ulazak u sezonu.

 Milan je dobar tim, još nisu pokazali sve od sebe ove sezone, svašta se može dogoditi na jednoj utakmici – upozorio je Sari na svojoj konferenciji za novinare.

– Milan postavlja temelje. Ne znam koliko će im to pomoći da se vrate na određeni nivo, ali imaju dobar potencijal. Definitivno će nam biti potreban veći intenzitet, pogotovo u obrani, u odnosu na utakmicu protiv Lokomotive iz Moskve.

Kristijano Ronaldo zamijenjen je tokom pobede Juventusa protiv Lokomotive u Ligi šampiona od 2:1 zbog problema sa koljenom i mišićima.

– Ne znam može li još igrati, vidjećemo. To nije ništa ozbiljno, već samo bol u koljenu koji ga nakon toga dovodi do neuravnoteženosti držanja tokom igranja. Matijas de Ligt je imao pozitivan odgovor na testove i viđećemo nakon današnjeg treninga.

Iako Sari rotira svoju ekipu, čini se da Leonardo Bonući nikada nema odmora.

– Moji izbori govore sve. Da mislim da možemo bez njega, pustio bih ga da se odmori. Potreban nam je zbog svog iskustva, karaktera i obrambene organizacije, pa od njega u ovom trenutku tražimo ogromnu žrtvu. On je u ovom trenutku ključan igrač, a nadam se da će se moći odmarati u budućnosti – rekao je Sari i pomalo iznenadio okupljene.

Sjutrašnja utakmica posebna je za Gonzala Iguaina, koji je imao razočaravajućih šest mjeseci na pozajmici u Milanu prije nego što se ponovo vratio u Juventus.

– Gonzalova istorija pokazuje da mu je potrebna snažna motivacija da bi dao sve od sebe. Trenutno je u dobroj formi i fizički i mentalno pa daje ekipi veliki doprinos. On zaista pomaže u izgradnji, mislim da može učiniti malo više u završnici, tako da treba više ići na postizanje golova.

Za kraj, bivšeg trenera Napolija upitali su o haosu koji se trenutno odvija na San Paolu, igrači su se pobunili protiv predsednika De Laurentiisa i Karlo Anćeloti je pod velikim pritiskom.

 Nalazim se izvan te situacije, pa ne znam što se događa. Tamo su snažni likovi poput Anćelotija i Đuntolija tako da sam siguran da će oni to rešiti.