Madžar ima novi posao

0
Ilustracija

Aleksandar Madžar je jedan dio igračke karijere proveo na Malti, a sada se u ostrvsku zemlju vratio u novoj ulozi – kao fudbalski trener.

Četrdeset trogodišnji Baranin postavljen je za šefa stručnog štaba tamošnjeg drugoligaša po imenu Vitoriosa Stars.

– Pozvao me je veliki prijatelj, Italijan Mauro di Lela, koji je sa mnom igrao na Malti, a sada se bavi menadžerstvom. Ponudio mi je da radim ovdje. Svidjela mi se priča i pristao sam. Neko vrijeme sam bez angažmana i želio sam novi izazov. Brzo smo se dogovorili – rekao je Madžar.

Nosio je dres Mornara, Budućnosti, bio u Crvenoj zvezdi, u mnogim klubovima u Srbiji, igrao je Mađarskoj, Rumuniji, Poljskoj, na Kipru…

Nakon što je okačio kopačke o klin, uplovio je u trenerske vode.

Madžar je radio na Topolici, u Bokelju, Jezeru, Otranu i Vlazniji iz Skadra.

Malta je nova-stara destinacija.

– Na Malti sam od 11. jula i potpisao sam ugovor na godinu. Krenuli smo sa pipremama. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za ligu koja startuje 27. avgusta. Ljudi iz uprave su me lijepo prihvatili, takođe i igrači. Obećao sam dobar rad i discipline. Vjerujem u uspješnu saradnju – dodao je Madžar.

Vitoriosa je klub duge istorije, o čemu svjedoči činjenica da je osnovan 1906. godine.

– Ambicije su vezane za stabilizaciju kluba i forsiranje mladih igrača. Ako sve bude po planu, sljedeće godine se planira napad na Premijer ligi Malte. Za sada sve ide kako treba. Momci su prihvatili moj način treninga, a ja ću uraditi sve da svoje vizije realizuje na terenu u takmičarskim utakmicama – zaključio je Madžar.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here