Šćepanović: Početak obećava

0

Mladost iz Donje Gorice počela je pripreme sa željom da ponovi prošlogodišnji rezultat kada je igrala baraž za popunu Telekom 1. CFL.

Bilo je to svojevrsno iznenađenje, s tim što je potpuna senzacija izostala – Rudar je u dvomeču doigravanja bio bolji, pa su momci Marka Šćepanovića ostali u drugoligaškom rangu.

Mladi trener, nekada prvi strijelac, najbolji fudbaler i osvajač trofeja u crnogorskim okvirima, nedavno je započeo novu priču sa istim klubom – ekipa je promijenjena, ali ambicije su visoke.

– Krenuli smo sa treninzima 4. jula. Za sada sve dobro ide. Zadovoljan sam kako momci prihvataju moje zamisli. Ostali smo bez gotovo kompletnog tima, ali vjerujem da ćemo i naredne sezone imati što da pokažemo u Drugoj ligi. Prvenstvo će biti jače, rekao bih i nikad ujednačenije. Pratim prelazni rok, dešavanja u ostalim klubovima i tvrdim da će se pola lige boriti za najviši rang. I mi ćemo pokušati da se umiješamo u trku za elitu. Bili smo blizu prošle takmičarske godine, a bilo bi lijepo da sada odemo korak dalje – rekao je Šćepanović.

Kako četrdesetogodišnji kormilar radi, kako je Mladost igrala, koliko su fudbaleri napredovali – najbolje svjedoče brojni prvoligaški angažmani.

Gotovo dvocifren broj igrača obreo se u timovima iz elite, a čak je napadač Siniša Stanisavić potpisao ugovor u Bahreninu – sa Istom Rifom, gdje će biti saigrač sa Stanišom Mandićem, nekada velikom nadom našeg fudbala.

Na DG arenu stigli su drugi momci, uglavnom iz podmlatka Budućnosti, sa kojom je Madost napravila saradnju o pozajmicama.

– Bili bismo još konkurentniji za Prvu ligu da je ekipa ostala na okupu. Lakše je nadograđivati, nego ispočetka praviti tim i igru. Ali, nisam od onih koji traže alibi. Volim ovaj posao, rad sa mladima i izazov mi je da iznova gradimo. Od Budućnosti smo dobili sedam-osam perspektivnih igrača koji su željni prostora i dokazivanja. Doveli smo još pe-šest fudbalera. Talenat nije sporan, ali igrači koje imam, veliki broj njih, nema seniorskih utakmica. Polako slažemo kockice. Pred nama je mukotrpan rad, ali od toga ne bježimo. Trudimo se, ostajemo mnogo na stadionu, da pohvatamo principe. Momci izvršavaju sve, stojički podnose vrućinu i treninge koji su sve – osim laki. Samo da ovako nastavimo. Otprilike smo se formirali. Potreban nam je špic i možda još neko ekstra rješenje ako se pojavi na ostalim pozicijama – ističe nekadašnji fudbaler Budućnosti, Titograda, te internacionalac u Iranu i Mađarskoj.

Mladost DG je odigrala jedan prijateljski meč – i sa 2:0 pobijedila Sutjesku u Nikšiću.

– Početak obećava, ali čeka nas još mnogo posla. Ima vremena da se spremimo do prvog kola sa Zetom, 14. avgusta.

Šćepanović će nakratko pomoćnicima prepustiti brigu o ekipi, budući da odlazi na petodnevno usavršavanje u Hrvatskoj.

U Umagu će pratiti treninge koje vodi kormilar U19 selekcije Mančester sitija.

– Željan sam novih informacija, znanja, treninga… Svega što može da me učini boljim trenerom. Za takve stvari sam uvijek spreman. Volim temeljnost i studiozan prilaz fudbalu. I od igrača tražim da su napeti, da gradimo pobjednički mentalitet, presing na cijelom terenu, loptu u nogama. Jedan od najboljih trenera Engleske za mlađe kategorije dolazi u Hrvatsku i biće mi zadovoljstvo da pratim njegov rad ispred Mančester sitija – zaključio je Šćepanović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here