Mandarić napušta Olimpiju: Nemam energije, a potrošio sam i previše novaca

0

Srpski biznismen Milan Mandarić odlučio je da definitivno napusti Olimpiju iz Ljubljane, fudbalski klub koji je kupio za četiri miliona eura u junu 2015. godine.

Mandarić je u razgovoru za „Dnevnik“ naglasio da je uložio veliki novac i stvorio respektabilan klub, ali da više nema snage da se bori.

– Učinio sam dovoljno dobrih stvari za Olimpiju i ponosan sam na to. Uložio sam 18 miliona eura, teško i pošteno zarađenih, napravio sam ugledan klub u Sloveniji i Evropi. Nisu izostali ni trofeji. Trebalo je za to puno novaca, ali koga briga. Najviše štete sam ja imao. U zadnjih pola godine smo srezali troškove. Na kraju sezone bi finansiranje bilo manje za 250.000 do 300.000 eura mjesečno. Pokušaću da obezbijedim novac da završimo ovu sezonu, ako je moguće. Mnogo toga zavisi od okolnosti na koje ja nemam uticaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor. Ako ga ne bude, svi znamo šta to znači. Ja više nemam energije niti entuzijazma, a potrošio sam i previše novaca. Vrijeme je da se oprostim. U svakom slučaju, s novom sezonom više neću biti na čelu Olimpije. To je definitivno, rekao je nekadašnji vlasnik Lestera za „Dnevnik“.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here