Maša Tomašević: Inter me je lijepo dočekao, ponosna sam na interesovanje velikih klubova

0

Ženski fudbal u Crnoj Gori ide uzlaznom putanjom, a jedan od dokaza je naša današnja sagovornica Maša Tomašević koja sa nepunih 17 godina čeka veliki transfer.

Maša Tomašević je za ŽFK Budućnost debitovala sa 15 godina, dva mjeseca i 16 dana, a već u prvoj sezoni počela je da trese mreže protivnica.

Na 20 utakmica postigla je 28 golova i tako skrenula pažnju na sebe.

Najveći klubovi na svijetu počeli su da se raspituju za Mašu Tomašević koja se odlučila da njen prvi klub u inostranstvu bude milanski Inter.

Govorilo se i o interesovanju Barselone, Real Madrida ali je milanski klub vidio ogroman potencijal koji posjeduje mlada fudbalerka iz Podgorice i bio brži, konkretniji, od španskih velikana.

Maša Tomašević stoji čvrsto na zemlji, a uprkos bogatim ponudama razmišlja i o budućnosti mimo sporta.

Pored fudbala privlače je turizam i hotelijerstvo.

“Pored fudbala, takođe se pronalazim u turizmu ili hotelijerstvu, to mi djeluje jako interesantno”, rekla je Maša Tomašević na startu razgovora za naš portal.

Prethodnu sezonu završila je sa 52 postignuta gola, što jasno pokazuje da je prevazišla takmičenje u najjačoj ligi Crne Gore.

Interesovanje najvećih klubova na svijetu poput Real Madrida, Barselone, Intera za fudbalerku iz Crne Gore predstavlja ispunjenje sna.

“Iskreno, nisam bila svjesna, nisam ni sada u potpunosti, ali to je slobodno mogu reći san svakog fudbalera/fudbalerke i samo mogu da budem ponosna”, rekla je Maša Tomašević za Meridian sport.

Iako se pominjalo da bi mogla da pređe u Italiju već ovog ljeta, moraće da sačeka do jula naredne godine kako bi potpisala za “neroazure”.

“Zbog godina, trenutno nije moguće da odem tamo, ali sa 18 ću moći. Ljudi iz kluba su me stvarno jako lijepo dočekali, obišla sam sa njima trening centar, njihove zgrade, terene… Na mene su ostavili jako lijep utisak i vrlo sam zadovoljna”, ne krije zadovoljstvo zbog ovog transfera Maša Tomašević.

Predstojeću godinu iskoristiće da se što bolje pripremi za prelazak u Italiju.

“Iskoristiću narednu godinu da se dobro pripremimo kako fizički tako i mentalno. Učiću Italijanski jezik i biti non stop a u komunikaciji sa ljudima iz Intera koji će mi davati određene instrukcije”, rekla je Maša Tomašević.

Milionska klauzula koju bi Inter postavio, učinio bi je najskupljom fudbalerkom na svijetu ali Maša ne razmišlja u tom pravcu.

“Lijepo je čuti da ću postati najskuplja fudbalerka međutim ja ne razmišljam u tom pravcu da li će biti najskuplja ili ne, ono što mi je jedino bitno je da dajem sve od sebe i da svakim danom budem bolja. O ostalim stvarima vezanim za transfer brinuće moj agent“, rekla je Maša Tomašević za Meridan sport.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here