MASLOVAR: Mjesto u Izvršnom odboru FSCG mi pripada odmah nakon Savićevića

0

Predsjednik Udruženja klubova FSCG – jug Nenad Maslovar, oglasio se otvorenim pismom u kome traži stav nadležnih državnih organa u vezi sa nedavno održanom Skupštinom FSCG na kojoj je reizabran Dejan Savićević.

On se pita da li su odluke koje donose organi izabrani na nezakonitoj Skupštini Fudbalskog saveza Crne Gore 30.06.2021. validne?

Ovim saopštenjem, otvorenim pismom, obraćam se nadležnim državnim organima i pozivam da sportskoj javnosti i fudbalskim radnicima pruže informaciju da li su odluke koje donose organi izabrani na nezakonitoj Skupštini Fudbalskog saveza Crne Gore 30.06.2021. validne, zakonite i obavezujuće. Informaciju koju tražim od nadležnih državnih organa potrebna je kako bi fudbalski klubovi i fudbalski radnici u Crnoj Gori znali koje odluke treba da primjenjuju a da su iste u skladu sa zakonima ove zemlje i Statutom FSCG. Informacija je potrebna i meni, predsjedniku Udruženja klubova-Jug, zbog statutarnih obaveza koje imam. Predsjedniku Udruženja klubova po automatizmu, u skladu sa Statutom FSCG, pripada mjesto u Izvršnom odboru FSCG. Tako sam i ja, izabrani predsjednik fudbala na jugu naše države, mimo volje bivšeg predsjednika, postao član IO. Šestog juna održana je sjednica Izvršnog odbora FSCG i donešene su važne odluke za funkcionisanje takmičenja (usvojene propozicije, izabrani članovi stalnih tijela…). Da li su odluke Izvršnog odbora zakonite i obavezujuće ako je IO izabran na nezakonitoj Skupštini FSCG?Da li je rad IO zakonit, uzimajući u obzir činjenice u vezi organizovanja Skupštine?Siguran sam da su aktivnosti rukovodstva i organa FSCG nezakonite pa zato nijesam učestvovao u radu IO prije par dana.Da li sam u pravu odgovoriće nadležni državni organi, nadam se ubrzo.Inače, o načinu rada rukovodstva FSCG govori i to da sam za sjednicu dobio poziv putem telefona (nepoznati ženski glas) četiri dana prije sjednice. Tražio sam materijale, rečeno mi je da će isti biti na stolu u sali kada počne sastanak!? Rečeno mi je da ću biti pozvan telefon i dan prije sjednice, da me podsjete…taj poziv nijesam dobio.Želim i imam obavezu da učestvujem u radu Izvršnog odbora FSCG, ali samo onog koji je legitiman i zakonito izabran. Mjesto u Izvršnom odboru FSCG mi pripada odmah nakon Savićevića, uzimajući u obzir moju fudbalsku karijeru – navodi se u saopštenju Nenada Maslovara.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here