Mihajlović počasni građanin Bolonje!

0

Bivši srpski fudbaler, a danas uspješni trener, Siniša Mihajlović je dobio vrijedno priznanje u vidu proglašenja za počasnog građanina Bolonje.

Mihajlović je trenutno trener istoimenog fudbalskog kluba kojeg sa uspjehom vodi u Seriji A.

Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se naš tim nalazio na ivici ambisa. Njegov karakter i trenerska vještina doprinijeli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsjednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac, izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodijeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

Mihajlović se početkom sezone suočio sa viješću da boluje od leukemije, i De Bjaze je naveo da srpski stručnjak ni tada nije okrenuo leđa ni klubu ni navijačima kluba.

– Odnos koji je za vrijeme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog svijeta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se osjeća „sinom Bolonje“. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi…Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izliječe od teških bolesti, rekao je De Bjaze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here