Mijatović: Hrvati žive svoj san, Srbi ni ne sanjaju

0

Legendarni reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović u intervjuu za ,,Večernje novosti” osvrnuo se na učinak dvije reprezentacije sa Balkana na Mundijalu u Rusiji.

Reprezentacija Srbije je završila takmičenje u grupnoj fazi, dok su fudbaleri reprezentacije Hrvatske stigli čak do finala Svjetskog prvenstva i boriće se za trofej sa Francuskom.

– Finale će svakako biti dobra utakmica, možda ne sa mnogo golova, ali na terenu će biti mnogo izvanrednih igrača na obe strane. Na papiru, mnogo je detalja koji Francusku čini favoritom. Mnogi potenciraju dan više odmora i umor Hrvatske koja je bukvalno odigrala cio jedan meč više u produžecima. Ali, Hrvatska je dosanjala najluđe snove, adrenalin je tako jak da niko neće misliti na umor već samo kako da iskoriste šansu. Ovo su mečevi gdje se ide preko granica trenutne mogućnosti – rekao je Mijatović za Večernje novosti.

On je potom govorio rezultatu “kockastih” na Mundijalu u Rusiji.

– Za ovakav rezultat potrebno je imati kvalitet, ali prije svega iskustvo igranja velikih takmičenja i kontinuitet. Oni gotovo da nisu propustili veliko takmičenje od 1998. Ova generacija je imala i uspone i padove i ne treba zaboraviti da im je Rusija bila posljednja šansa da nešto urade. A, nisu htjeli da je tek tako propuste – istakao je nekadašnji napadač Jugoslavije i dodao:

– U Rusiju su stigli namjereni da urade što više, da dođu i do trofeja ako im se ukaže prilika. Da, Hrvatska je htjela ovo, znala je šta hoće od samog dolaska na SP. I kad su primili gol protiv Engleske znali su šta rade, šta žele. Pa, vratili su Kalinića sa Mundijala zbog nediscipline, što vjerujem niko ne bi uradio. Sve je bilo podređeno timu, jer uz kvalitetan igrački kadar moraš da imaš timski duh. Uz taj njihov izraženi nacionalni naboj, sklopile su se kockice za uspjeh – smatra Mijatović

Nakon pohvala na račun Hrvatske, Mijatović se okrenuo ka selekciji Srbije.

– Srbija je na SP došla sa velikim hendikepom, jer osam godina nije bila na velikom takmičenju, a čini mi se i bez većih ambicija, jer su bili zadovoljni samim plasmanom. To može da se opravda samo činjenicom da dugo niste bili na Mundijalu, ali kad već odete, morate da uradite najviše što možete.