Milinković: Stvari u klubu funkcionišu lijepo

0

Plavi su odmarali u nedjelju, a na jučerašnjem treningu ih je sačekao – ozbiljan rad po kiši.

Ali zanimljiv trening koji je osmislio trener Mladen Milinković sa stručnim štabom i vedra atmosfera su nadjačali sive oblake.

Za sada sve funkcioniše lijepo, ali kada pobjeđujete – uvijek je tako“, rekao je Milinković u rubrici “ponedjeljak sa šefom“ misleći na četiri vezana trijumfa u prvenstvu i činjenice da Budućnost ima bod i utakmicu manje od lidera Dečića (Dečić 16, Budućnost 15).

A i sve druge stvari u klubu funkcionišu izvanredno, jer svi imamo sjajne uslove za rad. Momci dolaze sa osmijehom na trening, sa osmijehom i odlaze, a to je recept za dobre rezultate“.

Budućnost je kao klub ponosan na veliki broj reprezentativaca u svim selekcijama (26), ali je to šefu struke otežavalo rad prethodne nedjelje kada je ekipa imala dva treninga dnevno.

Sa nama je treniralo dosta kadeta i omladinaca, a opet i tu su nam nedostajali neki igrači koji su nam interesantni, ali jednostavno reprezentacija je prioritet, posebno A selekcija. Drago nam je što su naši igrači dali doprinos, Igor Ivanović je postigao dva gola, nadam se da će i sjutra biti strijelac protiv Luksemburga i da će reprezentacija zadržati prvo mjesto i plasirati se u Ligu B Lige nacija“.

Plavi momci su bili važan šraf “hrabrih sokola“ i “sokolića“ – Vladan Adžić je držao odbranu protiv Letonije, Miloš Raičković je pokrenuo igru protiv te baltičke zemlje, Ivanović je postigao dva gola protiv Letonije i Azerbejdžana, Vasilije Terzić je bio najbolji u porazu mlade reprezentacije od Izraela.

Od A reprezentativaca svi sem Miloša Dragojevića su debitovali, drago mi je zbog toga, a još više mi je drago zbog kluba jer ne znam da li je ikada Budućnost imala više reprezentativaca“, rekao je Milinković.

Selektor je očigledno prepoznao da se dobro radi kod nas, a za njih kao sportiste vjerovatno nema ništa ljepše nego da predstavljaju svoju zemlju. Što se tiče Terzića, on je možda neko duže vrijeme ključni igrač mladih, a njegove dobre igre iz kluba su se nastavile u reprezentaciji. Vjerujem da će mu forma i karijera ići uzlaznom putanjom i da će napraviti transfer kao što je Stefan Milić ljetos. Nadam se da će koristi imati i klub i igrač“.

 

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here