Milojević: Dejo je htio da brani Leković jer je iz Crne Gore

0

Život nekadašnjeg golmana Crvene zvezde Zvonka Milojevića naglo se preokrenuo prije petnaestak godina kada je u jednoj saobraćajnoj nezgodi zadobio teške povrede i ostao u invalidskim kolicima.

U sportskim analima ostaće upisan kao najmlađi golman koji je ikada igrao za prvi tim Crvene zvezde.

U velikom intervjuu za Kurir Zvonko je ispričao i mnogo zanimljivosti iz karijere, a jedna od njih vezana je za bivšeg saigrača, legendarnog crnogorskog fudbalera Dejana Savićevića.

Događaj se zbio za vrijeme finala Svjetskog klupskog prvenstva u Tokiju te čuvene 1991. godine.

 Mjesec dana nakon služenja vojske vratio sam se u crveno-bijele i odmah branio na utakmicu u Valjevu, a šest mjeseci nakon toga otišli smo u Tokio. Eto kako je to prosto brzo išlo. E, tu ima interesantna priča. Dejan Savićević, koji je tada bio kapiten, zahtijevao je od trenera Vladice Popovića da u Tokiju na golu bude Dragoje Leković, koji je došao iz Crne Gore, a ne ja. Ovaj mu je odgovorio: “Dejo, ti si zvijezda ovog tima, ali ja sam trener i ja odlučujem ko će biti u sastavu.” Veliki Vladica je to tako radio, iskreno i pošteno. Onda je Dejo rekao treneru da će on, ukoliko na golu ne bude Leković, namjerno dobiti crveni karton. Obećanje je i ispunio. Ostali smo s desetoricom na terenu. U tom trenutku vodili smo sa 1:0, sa igračem manje postigli smo još dva gola i zasluženo postali klupski šampioni svijeta – kazao je Milojević.

Bivši golman je u karijerio igrao još za Anderleht i Lokeren u Belgiji.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here