Milošević o Javoru, transferu Pavlovića, Rajkoviću…

0

Partizan dočekuje Javor u petak, 22. novembra od 18 časova na stadionu u Humskoj u utakmici 17. Kola Linglong Super lige Srbije.

Strateg crno-bijelih Savo Milošević istakao je da je pred njegovim igračima veoma važan dio sezone, ocijenivši da je Javor kvalitetan rival, koji mora biti maksimalno ozbiljno shvaćen.

– Pred nama je još jedan ciklus utakmica u ritmu četvrtak-nedjelja. Nadam se da smo navikli na njega. Svaka pauza dobro dođe. Čeka nas veoma teška utakmica sa Javorom, a potom i Liga Evropa i vjerovatno najbitnija utakmica za nas u ovih šest mjeseci. Gust raspored i bitna nedjelja za sve nas u klubu. Igrači su svjesni da smo mnogo toga propustili u prvenstvu i da više nemamo pravo na grešku. Nije problem izgubiti, ostvariti loš rezultat, ali ne smijemo da dozvoljavamo da to bude iz indolentnosti. Nadam se da smo te neke lekcije uspeli da dobro naučimo i da se neće ponoviti. Javor je u usponu forme, igra dosta dobro. Bilo nam je komplikovano u Ivanjici, kad smo imali mnogo sreće da dobijemo. Igraju opuštenije, samim tim i bolje nego na početku prvenstva. Igraju napadački fudbal, rasterećeni su i njima je predstojeća utakmica za uživanje. Utoliko su još više opasni, rekao je Milošević,a prenio Sportski žurnal.

Mediji su preneli informaciju da je Strahinja Pavlović dogovorio saradnju sa Monakom, a Partizan obezbijedio veliki novac. Milošević je „spustio loptu“ i još jednom pohvalio mladog fudbalera.

– Da vidimo prvo da li će biti u Monaku. Pavlović ima karakter koji će mu obezbijediti da se snađe u bilo kojoj situaciji. Ima igrača kojima ništa ne predstavlja prepreku. Da nije tako, ne bi mogao da igra na ovom nivou sa 18 godina. Ali, ne bih da ga hvalim, ima još mnogo da nauči da bi izrastao u to što svi očekuju.

Tema je bio i Slobodan Rajković. Bivši reprezentativac Srbije trenira sa Partizanom, a Milošević ne bi imao ništa protiv i da zaduži opremu crno-bijelih u zimskom prelaznom roku.

– Bilo je nekih kontakata. Dugo ga znam. Žao mi je što nije našao klub. Imao sam ljetos volju da završim s njim priču. Nije se desilo, trenira individualno i nema nikakvih obaveza prema nama, niti mi prema njemu. Ne znam šta će se desiti u decembru. Treba da nam bude čast da jedan takav igrač trenira sa nama, mogu mnogo od njega da nauče. To je najiskrenije zajednički interes, dodao je trener Partizana.