Mornar pod reflektorima brani prvo mjesto

0

Mornar je konačno dočekao da bude lider. Tokom cijele proljećne polusezone Barani su prvo topili zaostatak, a onda konstatno prijetili Arsenalu, koji se kolo prije derbija izvukao u Spužu golom u nadoknadi vremena. Ipak, kada je došlo vrijeme za super derbi Druge lige, Mornar je pokazao snagu i moć i sa 4:0 očitao lekciju Tivćanima, pa je na taj način dočekao da bude novi lider.

Mornar će u neđelju braniti prvo mjesto i to na spektakluran način – ,,Topolica“ će prvi put zasijati pod reflektorima, a Mornar će imati priliku da protiv Igala nastavi sjajnu seriju. Zanimljivo je da su Barani jedini poraz u 2021. godini doživjeli upravo od Igala, što će vjerovatno biti dodatni motiv za domaćina da ne dozvoli kiks i da i nakon vikenda bude na prvom mjestu.

Igalo sa druge strane juri svaki bod da bi što prije osigurao baraž. Jasno je da je Kom u problemu, pa je za Igalo samo pitanje dana kada će i teoretski biti siguran učesnik kvalifikacija, što je najveći uspjeh ovog kluba. Arsenal nakon debakla traži reakciju u komšijskom derbiju. Bokelj je jako blizu spasa, ali još nije siguran tako da Kotorani traže bodove za opstanak, Arsenal da nastavi trku za Prvu ligu.

Kom je na ,, minus šest“ u odnosu na Igalo, teoretski još ima šanse za baraž, mada su, čini se, one samo na bazi teorije. Ukoliko Kom opet kiksa, odnosno ne savlada Berane, onda je jasno da je priča u gornjem dijelu tabele završena. Beranci su na osam bodova viška u odnosu na Grbalj, tako da ne smiju biti previše opušteni, ali su realno blizu luke spasa.

I, na kraju, Ibar je fantastičnom serijom u posljednjih 10 kola (osvojio čak 21 bod) dobro ,,isplivao“ iz opasne zone, pa se očekuje da Rožajci dobru formu potvrde i protiv Drezge, koja iako se ,,čupala“ u posljednjih par kola, već je na putu ka regiji…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here