MOŽE LI KONTROVERZNIJE? Izašli novi snimci, VAR je pogriješio, Juventus je teško oštećen!

0

Puno toga u Juventusu ne štima. Gubili su ‘Bianconeri’ na svom terenu protiv Salernitane 2:0, uspjeli su doći do izjednačenja (2:2), a u završnici je poništen gol Milika nakon VAR intervencije.

Nakon utakmice urlali su u taboru torinskog velikana. Pojavili su se novi snimci koji pokazuju da je VAR soba pogriješila, da je Kandreva bio najbliži golu, a ne Bonući, kako je presudila video tehnologija.

Trener Juventusa Masimiliano Allegri izrazio je sumnju, insistirajući da je gol nepravedno poništen. Skaj Sport je objavio snimak kamere koji sugeriše da je u trenutku udarca Milika, Kandreva bio na 2.9 metara od gol linije, a Bonući na 3.42 metra, što bi značilo da nije bilo nedozvoljene situacije.

Nakon susreta, iz Serije A su poručili da je linija povučena kako bi se odlučilo je li Bonućijeva ofsajd pozicija uzela u obzir Kandrevu. Naime, VAR ima specifičan algoritam koji uzima u obzir uglove kamera za izračunavanje preciznije pozicije na terenu, dok kamera Skaj Sport to navodno ne može potvrditi.

Leonardo Bonući je bio besan nakon utakmice.

„Nisam bio uključen u aktivnu igru. Nakon utakmice mi je sudija objasnio da sam bio uključen, ali moja pozicija nije ometala potencijalnu obranu. Tako kaže pravilo“, kazao je Bonući.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here