Mulalić: Željezničar igra protiv prvaka Crne Gore

0

Doskorašnji trener Dečića Edis Mulalić dao je intervju za sportsport.ba uoči sjutrašnjeg meča između Željezničara i Zete.

Mulalić je kazao da će Željezničar igrati protiv prvaka Crne Gore, jer je Zeta samo zbog loše administracije ostala bez titule. Na terenu su osvojili više bodova od Budućnosti.

Zeta nije naivna ekipa, vjerujte mi kad to kažem. Igrao sam sa njima tri puta i dobro znam njihove mane i kvalitete. Željo igra protiv prvaka države, Zeta je samo zbog loše administracije ostala bez titule. Na terenu su osvojili više bodova od Budućnosti – rekao je Mulalić za SportSport.ba .

Nekadašnji trener Dečića i Željezničara smatra da Zeta može biti opasna ukoliko se njenim fudbalerima dozvoli da se “razmašu”.

Ne znam šta su planirali iz stručnog štaba Željezničara, kako su skautirali protivnika i kako će postaviti igru. Međutim, znam da će Željo imati mnogo problema ukoliko dozvoli Zeti da igra svoju igru. Ukoliko se fudbalerima Zete ostavi prostora u sredini i ukoliko budu imali dobar posjed, mogu napraviti dosta problema. Radi se o mladoj ekipi kojoj igranje pred ispunjenim tribinama može biti veliki problem. Zato bi bilo dobro kada bi na otvaranju meča Željezničar postigao pogodak – zaključio je Mulalić.