Nakon poraza od Budućnosti počele promjene u Sutjesci: Predsjednik podnio ostavku!

1

Predsjednik UO Sutjeske, Ranko Jovović podnio je ostavku na tu funkciju zbog, kako je istakao u saopštenju, loših rezultata kluba u nastavku sezone.

Sopštenje prenosimo u cjelini:

Želio bih da obavijestim sportsku javnost da sam nakon analize svega učinjenog u ovoj sezoni odlučio da podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsjednika UO FK Sutjeska. Činjenica je smo nastavak sezone obilježili nešto slabijim igrama i rezultatima te smo objektivno šanse za osvajanje titule sveli na minimum. Obzirom da sam mišljenja da Sutjeska u svakoj sezoni mora imati najviše ciljeve smatram ovo prilikom da se da šansa novoj osobi koja bi unijela dodatnu energiju i iskoristila sve svoje potencijale kako bi klub mogao da sa navećim očekivanjima uđe u narednu sezonu.

Čast mi je bila biti dio takve, slobodno mogu reci, institucije koja je proslavila Niksic i kroz koju je prosao ogroman broj ljudskih i sportskih „gromada“, a osebno sam ponosan na cinjenicu da smo u prethodnih 6 godina ostvarili izuzetne sportske i infrastrukturne rezultate. Osim dvije titule sampiona Crne Gore i jedne kupa, sa narocitim emocijama se sjecam utakmica u kvalifikacijala LŠ i plasmana u 2 kolo 2019-te godine. Uradjene su prostorije omladinske škole, reflektori za nocno igranje i započeta je izgradnja zapadne tribine, a finansijska stabilnost koju smo imali i dobar rad sa mlađim selekcijama su bili preduslov za uspjeh.

Veliku zahvalnost za rezultate postignute u prethodnom periodu dugujem kolegama iz UO i svim klupskim strukturama, lokalnoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Veselinom Grbovicem, fudbalskom savezu na čelu sa predsjednikom Dejanom Savićevićem, igračima i navijacima. Disali smo kao jedan sve ove godine i zajednicki se borili znajuci da unaprijedjujuci Sutjesku unaprijedjujemo ne samo fudbal u Crnoj Gori, vec i čovjeka. Jer fubal uci da se trudite da donesete što bolju odluku, da se borite da ispravite
svoje greske i da pratite igru kako biste anticipirali tuđe, da se borite da ispravite i njihove greške, da igrate timski, da motivišete druge da igraju bolje, da kontrolišete temperament…

Uz napomenu da cu i dalje biti tu kao vjerni navijač i ljubitelj fudbala sportski vas pozdravljam!”

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here