Nastavi da nas inspirišeš

0

,,Kralj fudbala“ pruža podršku ,,kariokama“ i traži riječi utjehe nakon kraha od ,,vatrenih“ koji su prvog favorita turnira ispratili kući pošto su bolje izvodili

penale u četvrtfinalu.

– Nastavi da nas inspirišeš, a ja ću podizati šake u vazduh za svaki gol koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na terenu – napisao je Pele iz bolničke sobe Nejmaru.

– Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sada napokon mogu da ti čestitam zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil. Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportista je da inspirišemo kolege, sjutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport – dodao je Pele.

Nejmar je u produžetku protiv Hrvatske postigao 77. gol za ,,selesao“.

Djelovalo je da će to biti dovoljno za prolaz, ali prvi šut ,,vatrenih“ u okvir gola završio je u mreži.

Meč je otišao na penale, a kada do toga dođe – Hrvati ne gube.

– Nažalost, ovo i nije najsrećniji momenat za nas, ali ti ćeš zauvijek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vrijeme prolazi, to je zaostavština veća. Rekord sam postavio prije gotovo 50 godina i sve do sada niko mu se nije približio. Dečko, ti si uspio – emotivan je bio Pele.

Pele je tri puta osvajao ,,boginju” , a Nejmar nijednom. Mundijal u Kataru je, možda, bio i posljednja prilika da to učini, ako ne odluči da posluša brazilsku ikonu i za četiri godine na prvenstvu u Americi, Kanadi i Meksiku povede ,,selesao“ u još jedan pohod na tron.

– Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Imam 82 godine i nakon toliko vremena nadam se da sam te inspirisao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspjeh nadahnuti milione koji te prate da pokušaju da naprave ono što je naizgled nemoguće – napisao je Pele na društvenim mrežama poslije poraza Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here