Nedović pred Sutjesku: Ako bude trebalo, idemo i preko granice bola

0

Budućnost ima 11 bodova manje od lidera Sutjeske, sjutra u derbiju CFL (16 sati) ima šansu da taj minus smanji na jednocifren.

reklama

Nikšićani su prvi poraz u sezoni upisali u prošlom kolu protiv Dečića kod kuće, sada gostuju najvećem rivalu.

“To je najljepša utakmica koja može da se igra, to je derbi koji traje najduže i koji je bio derbi i u prethodne dvije države. Sada se i kod nas gaji i svi se trudimo da bude sve bolji i bolji”, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Nedović.

“Sam naziv derbi nosi sa sobom to da uloga favorita i bodovna prednost – u ovom trenutku rivala, a prošle godine naša – ne igra veliku ulogu, već trenutak inspiracije. Ko bolje uđe u meč, ko smanji greške na minimum i ko bude imao bolji odnos prema obavezama biće bliži pobjedi”, kaže Nedović.

Budućnost je oslabljena.

Nedostajaće Igor Ivanović, Vasilije Terzić, Momčilo Raspopović i Šaleta Kordić, dok su od ranije povrijeđeni Igor Ćuković i Bogdan Milić.

Naša igra nije ista sa tim igračima i bez njih što se tiče kvaliteta i klase, kao i individualnog poteza koji često rješava derbije. Ali na utakmici u srijedu u Kupu – koja je bila eliminaciona i koja je nosila veliki pritisak – odreagovali smo na pravi način. Ne vidim razlog da ni u nedjeljnom derbiju ne bude reakcije. Ne postoji šansa da igrači koji budu igrali neće dati sve od sebe i da neće pokušati da dođu do pobjede na svom terenu”, jasan je Nedović.

Faktor je i domaći teren.

“Mislim da je došao trenutak kada su nam navijači najpotrebniji. Varvari su nam davali podršku na svakoj utakmici, čak i u Kupu protiv Rudara su došli u velikom broju iako je bio radni dan i dali su nam krila”, govori Nedović, pa se nadovezuje:

“Imamo smanjenu rotaciju, opterećenja su velika jer su podloge teže u ovom periodu godine, ali publika će nam sigurno dati vjetar u leđa u svakom trenutku. A mi ćemo kao ekipa, ako bude potrebni ići i preko granice bola kako bismo došli do pobjede i ostali u trci na oba fronta”, poručio je Nedović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here