“ Nismo mogli da vjerujemo da je svirao faul pošto kontakta nije bilo „

0
ilustracija

Crvena zvezda je golom u naoknadi vremena stigla do pobjede nad Radnikom u Surdulici od 2:1. Pogodak je postigao Aleksandar Katai iz slobodnog udarca, ali sporan je faul koji je prethodio tome.

Fudbaler Radnika Nemanja Subotić koji se našao u spornoj situaciji, u razgovoru za Republiku je r prokomentarisao ovu situaciju.

– U tom trenutku ni ja ni saigrači nismo mogli da vjerujemo da je svirao faul pošto kontakta nije bilo. Osjetili smo pritisak od sudija u tim trenucima da smo očekivali kad će da sudi nešto za Zvezdu. Eto, baš iz tog prekida u 93. minutu je pao gol. Sudija je produžio utakmicu sedam minuta što nam se dešava svaki put kad igramo protiv Zvezde, uvijek smo igrali po 100 minuta – rekao je Subotić i dodao:

–  Prošle sezone smo namučili Zvezdu i bilo je dosta problema. To se desilo i ovaj put, ali ovaj put nismo izdržali. Mislim da faul sigurno ne bi bio sviran da smo igrali protiv neke druge ekipe, ali eto… Zvezda kao Zvezda i njihovi igrači kao njihovi igrači su navikli da na svaki kontakt vrište na sudiju i da padaju. Mogli ste da vidite i na ovoj utakmici, četiri puta su simulirali penal. Njima je vjerovatno rečeno da na svaki kontakt koji postoji i ne postoji padaju i vrište. To se desilo i sada, sudija je podlegao pritisku. Kako sam ja razumio, VAR ne može da se gleda u toj situaciji kad je prekid, tako da VAR sudija nije mogao da reaguje, što se toga tiče nema šta da se doda.

Fudbaler je rekao da se njegova ekipa osjeća loše.

– Osjećamo se loše jer smo odigrali poštenu utakmicu protiv šampiona Srbije i ekipe koja ima nenormalno veći budžet od nas. Borili smo se do samog kraja, u toj situaciji u kojoj se mi nalazimo, svaki bod nam je bitan i mogli smo da ga uzmemo. Šta da radimo, fudbal ide dalje, naše prvenstvo ide dalje, ali mislim da ovo nema smisla jer se dešava po ko zna koji put. Oni nisu dozvolili da se desi ono što se desilo prošle sezone kad smo im uzeli pet bodova. Očekivali smo pritisak i sve to, ali na kraju ostaje gorak ukus. Zvezdi na čast ide to što se desilo, a mi idemo dalje – zaključio je Nemanja Subotić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here