Novi izbori u FSCG?!

0
FSCG

Upravni sud Crne Gore odbio kao neosnovanu tužbu Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) protiv Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, navodi se na sajtu Upravnog suda Crne Gore. Kako ističu, inspekcijski nadzor sproveden je u skladu sa Zakonom o sportu i Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

„Upravni sud Crne Gore je presudom U.br.6099/2021 od 18.10.2022.godine, odbio kao neosnovanu tužbu Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) protiv Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, nalazeći da je inspekcijski nadzor sproveden u skladu sa Zakonom o sportu i Zakonom o inspekcijskom nadzoru“, navodi se na sajtu Upravnog suda CG. 

Kako se ističe, predmet preispitivanja u upravnom sporu pred Upravnim sudom Crne Gore je bilo rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kojim je odbijena žalba na rješenje Odsjeka za inspekciju za sport.

Na sajtu navode da je tim rješenjem naloženo da „FSCG u roku od 30 dana od dana prijema tog rješenja, izda nalog za održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, na kojoj će, u ime Udruženja trenera FSCG – Sjever, prisustvovati delegat izabran u skladu sa odredbama Pravilnika o udruženju trenera FSCG – Sjever, koji je donijet 07.06.2021.godine“.

Ističe se da je Upravni sud utvrdio da je inspektor Odsjeka za inspekciju za sport pravilno našao da predlog o podršci određenom kandidatu nije donijet na sjednici Skupštine udruženja trenera FSCG – Sjever, već telefonskim putem, SMS i viber porukama, te da je to suprostno odredbama Statuta ovog udruženja iz 2005.godine.

„Upravni sud Crne Gore je utvrdio da je inspektor Odsjeka za inspekciju za sport pravilno našao da predlog o podršci određenom kandidatu nije donijet na sjednici Skupštine udruženja trenera FSCG – Sjever, već telefonskim putem, SMS i viber porukama, a što je suprotno odredbama Statuta ovog udruženja iz 2005.godine, koji Statut nije bio usklađen sa Zakonom o sportu, na šta je i ukazano od strane inspektora prilikom izvršenog inspskcijskog pregleda kod FSCG“, navodi se.

Kako se ističe, prilikom inspekcijskog pregleda je sačinjeno pet zapisnika, od kojih je svaki potpisan od strane ovlašćenih lica iz FSCG.

„Prilikom inspekcijskog pregleda je sačinjeno pet zapisnika, od kojih je svaki potpisan od strane ovlašćenih lica iz FSCG, koji su prisustvovali inspekcijskom pregledu. S obzirom da je navedena nepravilnost otklonjena donošenjem novog Pravilnika od 07.06.2021.godine, to je Upravni sud Crne Gore utvrdio da je inspektor Odsjeka za inspekciju za sport opravdano naložio FSCG da izda nalog za održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, na kojoj će u ime Udruženja trenera FSCG – Sjever, prisustvovati delegat izabran u skladu sa odredbama novodonešenog Pravilnika o udruženju trenera FSCG – Sjever“, zaključuje se. 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here