Hrabra Kanada bez bodova protiv Belgije

0

Na samom početku meča Borjan je pokazao svoju umješnost koju je toliko puta demonstrirao u Srbiji, kada je spasao gol posle šuta Batšuajia.

Nedugo zatim posle šuta Bjukenana dosuđen je penal za Kanadu zbog igranja rukom Karaska u šesnaestercu, i to nakon intervencije iz VAR sobe. Ipak, tada se istakao i čuvar mreže belgijanaca Tibo Kurtoa, pokazavši zašto je jedan od najboljih na svijetu, kada je odbranio šut sa bijele tačke najveće uzdanice sevjernoameričkog predstavnika Alfonsa Dejvisa.

Nije ni ovo pokolebalo Kanađane, koji su nastavili da napadaju bez ustezanja protiv trećeplasiranog tima sa prethodnog Mundijala.

Na visini zadatka bila je i posljednja linija tima Kanade, koja je u nekoliko navrata sprečavala potencijalne kontre Belgijanaca.

Ipak, iskustvo je došlo do izražaja u samoj završnici prvog dijela igre, kada je Batšuai u 44. minutu donio prednost Belgiji šutem iz prve poslije dodavanja Aldervejrelda.

U nastavku su umjesto Tilemansa i Karaska zaigrali Onana i Menijeu u timu Roberta Martineza.

Nikako Kanada nije uspjevala da dođe do gola iako je imala mnogo više upućenih šuteva ka golu.

Veliku priliku za izjednačenje imao je Kajl Larin koji je sjajno pokušao glavom u 80. minutu, ali je Kurtoa pokazao još jednom da je velika snaga ove ekipe.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here