Novi poraz naše reprezentacije

0

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Bosne i Hercegovine i u drugom prijateljskom meču odigranom u Zenici.

Rezultat je, kao i u prvom utakmici, bio 2:1, s tom razlikom što je ekipa Mirka Marića povela. Ipak, taj gol Jelene Vujadinović u 3. minutu nije bio dovoljan za nešto više. Domaće igračice su do poluvremena preokrenule golovima Elme Husić u 14. i Lare Ganić u 17. minutu. U nastavku je Crna Gora imala još nekoliko solidnih šansi, ali promjene rezultata nije bilo.

– Na ovom okupljanju smo odigrali dvije kvalitetne utakmice, protiv ekipe koja se priprema za elitnu rundu. Mi smo, pored igračica iz omladinskog pogona, pozvali i šest kadetkinja, tako da je ovo bila kombinovana ekipa. U obje utakmice smo potpuno parirali protivniku. I pored poraza i u drugoj utakmici sasvim smo zadovoljni. Danas smo imali priliku da ostvarimo i bolji rezultat, mada je on u drugom planu. Imamo vremena do oktobra da iskristališemo koje djevojke će nastupiti na kvalifikacijama, rekao je selektor Marić.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2:1

Stadion Trening centar NFSBIH, Zenica.

Sudija: Nejra Ališpago.

Strijelci
0:1 – Jelena Vujadinović 3′, 1:1 – Elma Husić 14′, 2:1 – Lara Ganić 17′

Žuti kartoni
Saira Feizić – BiH

Tamara Tošić – Crna Gora

BiH: Imam Šljivo, Ajla Zukić (67. Željana Spasojević), Frančeska Šimić (63. Sajra Fejzić), Dušica Lukić, Đula Velagić, Elma Husić, Andrea Gavrić, Layla Brzović (57. Alma Krajnić), Selma Hasić (57. Irma Jusanović), Fadila Mujkić (57. Sofija Krajšumović), Lara Ganić.
Selektor: Ilija Lucić.

Crna Gora: Milica Knežević (41. Valentina Vukićević), Tamara Tošić, Danka Topalović, Marija Maraš, Vasilisa Nikolić (57. Ana Backović), Jelena Vujadinović, Andrea Vučinić (41. Jelena Tošić), Jelena Karličić, Tamara Čogurić (41. Ana Knežević), Jovana Miladinović (63. Marija Vukanić), Enida Bošnjak.
Selektor: Mirko Marić.