Novo pojačanje Budućnosti poručuje: Došao sam da pomognem

0

Marko Simić i zvanično je novi štoper Budućnosti.

Budućnost i reprezentativni defanzivac Marko Simić su lako pronašli zajednički jezik – „plavi“ su dobili na iskustvu, a 35-godišnji štoper ulogu mentora među mladim igračima našeg kluba.

Najtrofejniji klub u državi i centralni bek koji je nosio dresove Varne, Černomoretsa, Radničkog iz Kragujevca, Honveda, Bežanije, Jagodine, BATE Borisova, Kajzerispora, Hapoel Tel Aviva, Rostova, Pahtakora i Liepaje su dogovorili saradnju na godinu dana.

-Budućnost je jedan od najvećih klubova u Crnoj Gori, a u razgovoru sa trenerom donijeli smo odluku da je to najbolje i za mene, ali i za mlade igrače u klubu. Mislim da svojim znanjem i iskustvom mogu da pomognem da napreduju što bolje -rekao je Simić.

Simić je definitivno novi stanovnik Podgorice koja ga je primila kao svog, a ubuduće će sve češće igrati na Gradskom stadionu, koji obožava i na kome mu je uvijek lijepo u dresu reprezentacije Crne Gore.

-Poslije reprezentativnih slijede i klupske obaveze pod Goricom. Meni će sigurno biti prijatno, a nadam se da će biti prijatno i navijačima koji će dolaziti da gledaju igre Budućnosti, ali i moje igre -poručio je centarhalf, koji je u dresu „hrabrih sokola“ odigrao 50 utakmica i upisao dva gola.

Naš novi broj 55 zna gdje dolazi, a vrlo dobro zna koliko je Budućnost talentovana, ali mlada ekipa… Sa svojim iskustvom igranja za reprezentaciju, u Ligi šampiona i širom Evrope biće mentor svim mladićima, a posebno štoperu Damjanu Dakiću.

-Gledao sam utakmice u Evropi, gledao revanš protiv Brejdablika uživo sa stadiona. Ekipa ima dosta kvaliteta, ali je izuzetno mlada i sa tim mladićima treba još dosta da se radi. Nadam se da će sve da bude kako treba – poručio je na kraju Marko Simić.„Plavi“ u nedjelju 7. avgusta pod Goricom dočekuju Dečić od 21 čas, a Simić će večeras odraditi prvi trening sa ekipom. 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here