OGLASIO SE RUDAR: Pajović voli da određuje koja će ekipa u 2.CFL!

0

Fudbalski klub Rudar iz Pljevalja obratio se FSCG povodom utakmice protiv Mladosti u kojoj je posljednjeplasirana ekipa iz Pljevalja doživjela poraz od 1:0.

Domaćin je do pobjede došao golom iz jedanaesterca.

“Tokom ove sezone nismo se oglašavali u javnosti poslije utakmica u kojima smo očigledno oštećeni, a greške sudija direktno uticale na rezultat, ali sada moramo. Dešavali su se nedosuđeni penali protiv Sutjeske (94. minut), Mornara, Budućnosti, isto tako su nekad i naši protivnici bili zakinuti u nekim situacijama (Mornar, Petrovac)”.

Kao što je naša ekipa najmlađa u ligi, tako ima i dosta mladih sudija i greške su sastavni dio igre i tako smo ih prihvatili. Međutim, posljednja dva slučaja su bila potpuno različita, i to na utakmicama protiv direktnih protivnika u borbi za opstanak, Jedinstva u Pljevljima i Mladosti Donja Gorica u Podgorici. Da nesreća bude veća, sudili su ih naši najbolji i najiskusniji arbitri – Nikola Dabanović i Radoje Pajović. Zajedničko u oba meča je da su gospoda u crnom ama baš svaku spornu situaciju dosudili i presudili u korist našeg protivnika“, poručuju iz Rudara.

Dabanović je u Pljevljima gostima iz Bijelog Polja poklonio gol za vođstvo, ne dosudivši očigledan prekršaj u napadu, a da nakon toga nije vidio ili htio da vidi minimum dva očigledna prekršaja za kazneni udarac. U odnosu na ove dvije situacije, penal koji je njegov kolega Pajović dosudio (poklonio) ekipi Mladosti najblaže rečeno smiješno izgleda! Međutim, nastup i kriterijum gospodina Pajovića od prvog minuta je bio sporan i usmjeren u korist samo jednog tima toliko da je komotno mogao obući žuti dres kao i domaća ekipa“.

Iz Rudara su konstatovali da sudija Pajović voli da odredi koja ekipa treba da ispadne iz lige.

Njegova namjera koju ekipu treba pogurati je bila više nego očigledna i kao da je jedva dočekao momenat iz 48. minuta kada je blagi kontakt (ako ga je uopšte bilo) označio kao faul i poklonio penal našem protivniku. Suvišno je govoriti i komentarisati njegovo ponašanje i ophođenje prema našim igračima i stručnom štabu na terenu. Gospodin Pajović kao da voli da odredi koja ekipa treba da ispadne iz lige, jer je svima dobro poznat slučaj kada je na istom ovom stadionu poklonio penal Podgorici u nadoknadi vremena i poslao tada Zetu u Drugu ligu“.

Iz Rudara traže da ih FSCG zaštiti od nepravde.

Svi su upoznati da smo zbog blokade računa i teške situacije u klubu jedva našli načina da uopšte nastavimo takmičenje. Iz svih tih razloga nismo uspjeli da dovedemo dovoljno prijeko potrebnih pojačanja da bismo ispunili cilj. Ovi momci daju maksimum zajedno sa svima nama u klubu, koliko znamo i možemo u datim okolnostima i zato ne želimo da se neko igra sa nama kao gospoda Dabanović i Pajović, i našu sudbinu uzimaju u svoje ruke“.

Naši navijači koji su ogorčeni traže od nas da napustimo ligu i čekamo konačnu odluku o utakmici na ‘DG areni’, pa tek onda da igramo. Možda su u pravu, jer ovako više na može“, piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik Rudara Miloš Radanović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here