Sada ga niko neće: Seltik prodaje Hakšabanovića, a evo i koliko traže za njega

0

Seada Hakšabanović nikako da pronađe adekvatnu sredinu, ustali se i pokaže vještine koje kao fudbaler posjeduje.

Nakon pozajmice provedene u Stoke Cityju on će se vratiti u Celtic, ali klub iz Glasgowa ne želi da ga zadrži već je odlučio da ga odmah proda.

Haksabanović, koji je prvobitno stigao iz Rubin Kazana kao veliko pojačanje, nije uspio ispuniti očekivanja pod trenerskom palicom Angela Postecogloua, te je poslat na pozajmicu u Championship. Međutim, na 20 mečeva postigao je samo jedan gol i nije igrački zadovoljio čelnike Stokea.

Celtic je spreman da se rastane sa Hakšabanovićem i već je određena njegova prodajna cijena na 2.2 miliona funti. Klub vjeruje da je to pravična suma s obzirom na njegov doprinos i trenutnu tržišnu vrijednost,” izjavio je izvor blizak klubu.

Ova odluka Celtic-a dolazi u trenutku kada se klub fokusira na rekonstrukciju i osvježenje igračkog kadra za sljedeću sezonu. Haksabanović, iako talentovan, izgleda kao jedan od igrača koji će biti žrtvovan u ovom procesu. S obzirom na postavljenu cijenu i njegov prethodni uspjeh u švedskoj ligi, ne bi trebalo biti iznenađenje ako se za njega brzo pojavi interes.

Celtic je Hakšabanovića Rubinu platio 2.5 miliona eura.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here