OLIVER ŠARKIĆ: Nastavićemo kao trio,  ali samo sa malo dalje distance

0

Oliver Šarkić, brat blizanac preminulog crnogorskog reprezentativca Matije, u ime porodice oprostio se od golmana naše selekcije koji je u subotu preminuo u 27. godini.

Šarkić se zahvalio FSCG, prijatelju, kolegama i svima koji su im u ovim teškim trenucima pružili podršku.

Matija,

Pije svega hoću da zahvalim za podršku Fudbalskog saveza, svim prijateljima i kolegama koji su tu danas i svima koji su ili zvali, poslali poruke i pružili podršku za Matiju. 

Matija je bio veliki gospodin, lijep, inteligentan. Svaki dan je htio da bude bolja verzija sebe. Mi smo porasli zajedno, u školi i u fudbalu. Imali smo naše tuče, ali nije niko mogao da nas odvaja, to je ta bratska ljubav. Bratska ljubav koja postoji od kad znamo za sebe i koja će beskonačno da traje između tebe, Danila i mene. 

Veoma je prikladno da mi ovdje imamo ovu komemoraciju, jer je naša baba ovdje glumila 30 godina, gdje je upoznala našeg djedu Aliju Šarkića i sa njima truntno leži i vječno odmara. Matija je uvek kao dijete bio veliki lik i izvođač i zato ga je baba zvala ,,Babin Glumac“, volio je da zasmijava ljude. 

Imali smo jednog trenera u Anderlehtu, Tijeri Verjans, on je nama jednom rekao ,,ne dajte sebi priliku da požalite “. Matija to nikad nije zaboravio i puno puta se toga sjetio. Tako je Matija živio svaki dan. Sve je uvijek radio 100%, da li je to na terenu, u teretani, na analizi protivnika ili kad skuva kafu, pa mu treba 15 minuta da napravi perfektnu dojč kafu sa najboljeg aparatima na svijetu. I isto kroz šalu, uvijek je dao sve od sebe. Uvijek je imao vremena za bilo koga, uvijek je bio nasmijan i pozitivan. U klasični Matijin stil, posljednja utakmica mu je bila najbolja u kratkom karijeru i životu. Specijalna utakmica, jer je igrao protiv zemlje đe smo porasli i protiv igrača i prijatelja iz djetinjstva. Na posljednje dvije utakmice je bio igrač utakmice, naše mišljenje je bilo da je tek sada počeo veliku karijeru, ali očigledno neko je imao druge planove za nas Matiju. 

On je bio veliki dio nas trija braće Šarkić. Nastavićemo kao trio, ali samo sa malog dalje distance. 

Juče smo ga zadnji put vidjeli i pozdravili. Svi koji znaju Matiju znaju kakav je radnik bio, sad mu je stigao njegov trenutak da odmori, sada je dio zemlje koji je toliko ponosno branio i volio. 

Matija, rodio si se tri minuta prije mene, to smo stalno pričali ljudima kad smo rekli da smo blizanci, ali nikad u mom životu nisam mislio da ću biti stariji od tebe… To nije bio naš plan. Nažalost, sada ćeš uvijek imati 26 godina. Svaki rođendan će biti bez tebe, kome ću da čestitam kad se probudim 23. jula? 

I dalje ne mogu da vjerujem da smo tu đe smo. Prije 10 dana si mi bio kum na svadbi i sada te nema, ali ne bi birao bolje posljednje momente zajedno. Tu smo bili najsrećni ikada. 

Pamtćemo te kao mladog, jakog, pametnog, lijepog momka koji nam je prerano napustio. Pazi nas iz neba i budi siguran da sve što mi radimo od sada, to je za tebe. Pridruži se sada Beverliju, Izabelu, Denisu, Babu i Didiu i počivaj u miru brat moj. Volimo te svi  

From phoebe. Firstly, I want everyone to know Matijas last day was a long, happy and proud one. I’m forever grateful that I got to be there one last time to be with you on a day that was so happy, exciting, full of love, and to be in the country that you love so much.

I remember sitting with you at dinner on Friday and you telling me just to take one day at a time and not even think about tomorrow, that’s what I’m trying to do now and I believe that message was an important one that somehow you knew to get to me. 

We will never forget that smile or that laugh and I’m so glad that in most of our pictures you’re showing me your perfect smile. Being in your presence feels like pure joy and I’ll never forget how you made my heart glow, the best way I can describe you is that you are sunshine in human form. You really were one of a kind and somehow you manage to be the best partner, son, brother, friend, teammate and more, I’ll never know how you managed be everything to everyone all at the same time. 

You are kind, funny, generous, loving, talented and beautiful in every single way. You have my whole heart forever. I love you, je taime, te quiero, volim te

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here