Oni su jedni od najboljih fudbalera u 1.CFL

0

Selektor reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić saopštio je prije desetak dana spisak fudbalera na koje računa za mečeve protiv Bugarske i Kosova.

Selektor je na konferenciji za novinare saopštio da će se spisak dopunjavati fudbalerima iz domaće lige.

Kroz razne statistike, ocjene fudbalera, asistencije, golove i kvalitet, odabrali smo ponajbolje fudbalere iz dosadašnjeg dijela domaćeg šampionata.


Vladan Giljen (Sutjeska) – Jednostavno najbolji golman u domaćem šampionatu. Kvalitet potvrdio i u kvalifikacionim mečevima za LŠ, odnosno LE.

Marko Roganović (OFK Titograd) – Momak koji igra fenomenalno ove sezone. Nekadašnji mladi reprezentativac je u dosadašnjih 10. kola domaćeg šampionata bez greške obavljao svoj posao. Nalazi se među najbolje ocijenjenim fudbalerima 1.CFL.

Nemanja Sekulić (Zeta) – Selektor Hadžibegić ga je na prethodnom okupljanju uvrstio među reprezentativce, što dovoljno govori o kvalitetu ovog fudbalera. Sekulić je uz Milojka najbolji fudbaler tima iz Golubovaca.

Ivan Novović (OFK Titograd) – Jedini fudbaler u Crnoj Gori za kojeg se može reći da svaku sezonu odigra na visokom nivou. Pravo je čudo što je i dalje u našoj ligi, a ne nekoj jačoj.

Jovan Baošić (Zeta) –  Nakon odlaska Igora Vujačića u Partizan, činilo se da Zeta nema adekvatnu zamjenu. Međutim, Baošić je pokazao veliki kvalitet. Momak koji je prije nekoliko godina važio za veliku nadu našeg fudbala, svoj kvalitet pokazuje u ovoj sezoni.

Damir Kojašević (Sutjeska) – Od dolaska u Sutjesku, Kojašević pokazuje klasu. Čovjek koji ima internacionalno iskustvo. Sjajno izvođenje prekida i odlični centaršutevi su njegova specijalnost.

Draško Božović (Budućnost) – Božović i ove sezone pruža zaista sjajne partije u dresu ekipe sa stadiona „pod Goricom“. Jedan je od najboljih igrača 1.CFL.

Marko Ćetković (Sutjeska) – Od sezone 2006/07 kada je sa Zetom uzeo prvu titulu u Crnoj Gori od sticanja nezavisnosti, Ćetković je godinama pokazivao svoje umijeće sa loptom. Ove sezone je jedan od najboljih igrača Sutjeske i nosilac je igre tima Nikole Rakojevića.

Branislav Janković (Sutjeska) – Bez njega u veznom redu aktuelnog šampiona ništa ne bi bilo isto. Preporođeni Janković igra sjajno u dresu nikšićkog tima. . . Jedan je od glavnih kandidata za poziv u „A“ selekciju.

Goran Milojko (Zeta) – Kapiten vukova i ove sezone pokazuje svoju klasu. Nekadašnji mladi reprezentativac je, po ko zna koji put pokazao da je davno prevazišao 1.CFL. Već u januaru sa pravom treba očekivati njegov inostrani transfer.

Igor Ivanović (Budućnost) – Budućnost ove sezone igra „blijedo“, ali postiže dobre rezultate. Jeda od najboljih igrača u sastavu Branka Brnovića je svakako Igor Ivanović. Uvijek kada je „plavima“ teško da riješe meč, zablista Ivanović.

Stefan Nikolić (Sutjeska) – Nekada velika nada našeg fudbala u Sutjesci pokazuje ono što mu nije polazilo za rukom prethodnih nekoliko godina u inostranstvu. Nikolić je u dosadašnjem dijelu sezone, tačnije na 6 odigranih kola, postigao je 4 pogotka, i jedan je od najboljih napadača u domaćem šampionatu.

Boban Đorđević (Grbalj) – Momak je na čelu liste strijelaca domaćeg šampionata. Krenuo je dobro u novoj sezoni. Postigao je pet pogodaka na sedam odigranih mečeva, što je zaista sjajan skor. Nadamo se da će nastaviti sa sjajnim partijama u dresu „trikolora“.