OVO JE OŠTRO: Poruka od strane Real Madrida bacila je neizbrisivu mrlju na karijeru Dušana Vlahovića

0

Srpski reprezentativac i napadač Juventusa, Dušan Vlahović (23), povezivao se ovog ljeta s brojnim evropskim velikanima.

Među klubovima koji su ga analizirali je i Real Madrid, ali ‘Los Blancosi’ su odlučili da se ne upuštaju u transfer jer smatraju da bi ‘devetka’ Juventusa u nadolazećim sezonama mogla imati ozbiljnih problema s povredama.

Predsjednik Reala Florentino Perez želio je zvučno ime u vrhu napada, Vlahović je bio opcija, ali na kraju su se čelnici ‘Kraljevskog kluba’ predomislili u slučaju 23-godišnjeg Srbina.

Naime, oni su odustali od želje za transferom nakon što su u konsultacijama s brojnim stručnjacima dobili zabrinjavajuće izvještaje kako bi Vlahović u nadolazećim godinama mogao imati ozbiljne probleme s brojnim povredama.

“Glavni razlog koji je blokirao transfer Dušana Vlahovića su njegovi neprestani problemi s povredama. Posebno se radi o hroničnom problemu s preponama koje ima i koje će ga pre ili kasnije poslati na operacijski stol”, navodi madridski list Defensa Central.

Ovakve vijesti definitivno se neće svidjeti Juventusu, ali ni srpskom centarforu…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here