Partizan sprema paklen tim, na meti dvojica povratnika!

0

Jesenja sezona je završena, crno-bijeli mogu da budu zadovoljni izdanjima tima, ali ne u potpunosti i rezultatima, pošto neće igrati na proljeće u Evropi, a Zvezda bježi čak 11 bodova u Linglong Superligi Srbije.

Možda je trka za titulu ove sezone izgubljena, ali u Partizanu sve čine da narednu sačekaju sa mnogo snažnijim timom. Savo Milošević je već izjavio da je mali fond kvalitetnih fudbalera jedan od uzroka lošijih rezultata, posebno u domaćem prvenstvu, kada je na nekim mečevima morao da odmori pojedine nosioce igre.

Izostanke Bibrasa Natha, Sejdube Sume ili Umara Sadika, teško je bilo nadomjestiti, pogotovo poslije povrede Lazara Markovića. Zato se već ove zime krenulo u popunjavanje rostera i uigravanje tima za predstojeće ljeto i nove evropske kvalifikacije. Sve će biti lakše nakon prodaje Strahinje Pavlovića, jer sada sportski sektor ima dovoljno novca za angažovanje željenih fudbalera.

Nije tajna da Partizan želi da u svojim redovima vidi Slobodana Rajkovića i Nikolu Tekijaškog, centralne bekove, ali i kapitena Čukaričkog Marka Docića, kao i napadača Javora Nikolu Petkovića. Novost je da su crno-bijeli krenuli u misiju dovođenja dvojice povratnika, fudbalera koji su već nosili dres Partizana, ali sa različitim uspjehom.

Luka Stojanović je bio predvodinik generacije u kojoj su stasali Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Nikola Ninković, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu. Ove sezone zablistao je u Čukaričkom, ali je prije „brđana“ igrao i u Portigaliji i na Kipru, a na pozajmici je bio u Belgiji.

Druga želja struke, a u suštini prva, je Miloš Jojić, fudbaler koji je ostavio dubok trag u prvom timu, a svi se još sjećaju njegovog gola u „vječitom derbiju“ koji je Partizanu donio titulu šampiona. Jojić je trenutno pod ugovorom sa turski Bašakšehirom, ali nije bio licenciran za prvu polusezonu. Mnogo je bolje prošao u Njemačkoj, gdje je igrao nakon Partizana, prvo u Bousiji iz Dortmunda, a onda i u Kelnu.

Za dolazak ove dvojice fudbalera, kao i onih ranije pominjanih, u sportskom sektoru Partizana vjeruju da će biti dovoljno dva miliona eura, a Partizan može toliko da odvoji posle zarade od Lige Evrope i prodaje Pavlovića Monaku.