Radonjić stiže u Seriju A

0
seria a

Bivši fudbaler Crvene zvezde i srpski reprezentativac, Nemanja Radonjić, mogao bi u januaru da napusti „Velodrom“.

Napadač Olimpika iz Marseja tek je u posljednjih nekoliko kola francuske Lige 1 nagovijestio svoj potencijal i sve češće je bio u startnoj postavi kod trenera Viljaša-Boaša.

Međutim, kako prenosi italijanska „Republika“, brzonogi fudbaler bi mogao da se rastane sa timom iz najveće francuske luke i vrati se u Seriju A.

Radonjić je velika želja Đenara Gatuza, novog trenera Napolija i postoji mogućnost da nastavi karijeru u gradu podno Vezuva. Napoli će izvjesno ostati bez Fauzija Gulama, za koga je zainteresovan baš Olimpik, pa neće biti čudo ukoliko dođe do razmjene ove zime.

Nemanja Radonjić je odlično igrao u prethodnim kolima, postigao je četiri gola i donio neke važne bodove Marseju, ali se još uvijek nije izborio za standardnu postavu. Možda bi zato Napoli, koji se nalazi u velikoj krizi, bio prava opcija za njega. Napolitanci sve više zaostaju u Seriji A za vodećim ekipama, ali su se zato plasirali u nokaut fazu Lige šampiona.

Nedavno su se rastali sa Karlom Anćelotijem, a tim je preuzeo Đenaro Gatuzo, koji bi volio da vidi Radonjića u timu u nastavku sezone.

Nemanja Radonjić je već bio u Italiji, pošto je bio član Rome, ali kao veoma mlad igrač, pa u Rimu nije dobijao šansu.