„Peđa mi je mnogo pomogao“

0

Bivši srpski fudbaler Perica Ognjenović govorio je za španski ,,As“ o svojoj karijeri i životu.

Ognjenović se posle fudbalske karijere okrenuo trenerskom poslu, te je tako sada na čelu bosanskohercegovačke Zvijezde 09, ali je posle pet treninga, morao sa ekipom na pauzu zbog virusa korona.

– Sada sam u Beogradu zbog virusa korona. Trenersku karijeru počeo sam u mlađim kategorijama Crvenoj zvezdi i u kojoj smo bili uspješni, da bih onda otišao u reprezentaciju Srbije do 17 godina. Na Evropskom prvenstvu nas je minut dijelio do prolaska u osminu finala, primili smo gol u posljednjim trenucima – započeo je Ognjenović.

Ratni sukob u zemlji doveo je i do problema u fudbalu, a Ognjenović je ubrzo napustio Beograd i otisnuo se ni manje ni više nego u Real Madrid.

– Sa Realom sam imao prvi kontakt dvije godine nakon što sam prešao. Znao sam da postoji interesovanje, dugo su me pratili kako igram i željeli su sve završiti na ljeto 1998, ali nisu postili finansijski dogovor sa Zvezdom. Na kraju su ipak poslali zadovoljavajuću ponudu u januaru i tako sam i potpisao za Real.

Kada bismo tadašnju vrijednost novca konvertovali u sadašnji momenat, Ognjenović je potpisao za 2.500.000 eura, što je onomad bila velika cifra u svijetu fudbala.

– Stigao sam posljednjih dana prelaznog roka, otišao na stadion, upoznao predsjednika. Sve smo potpisali, imali konferenciju za štampu…Sve je to bilo nevjerovatno, imao sam samo 21 godinu – otkriva Ognjenović.

S obzirom na to da je u domovini bila zategnuta politička situacija, Ognjenović je znao da mu u Madridu neće biti lako. Istakao je da mu je Peđa Mijatović mnogo pomogao.

– Našim ljudima u Jugoslaviji bilo je onemogućeno da gledaju mečeve iz Španije. Očekivao sam tako nešto. Ljudi me nisu poznavali ovdje. Madrid je ogroman i mladić poput mene nije mogao imati veću slavu od Roberta Karlosa, Jera ili Mijatovića. Peđa mi je mnogo pomogao u adaptaciji, ali nije bio jedini – zaključio je Ognjenović.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here