Peković zadovoljan pripremama

0

Selektor U-19 reprezentacije zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema…

Kandidati za omladinsku reprezentaciju Crne Gore od 3. februara nalaze se na pripremama u Podgorici.

Selektor Milorad Peković sa svojim stručnim štabom svakodnevno radi sa 23 igrača i ističe da je ovakav vid okupljanja i priprema pravi potez.

– Iskoristili smo priliku da budemo zajedno u periodu kada nema takmičarskih i prijateljskih utakmica. Ovakav rad sa igračima falio nam je prethodnih godina, tako da smo sada dobili mogućnost da više radimo na nekim stvarima koje će nam biti potrebne u narednom periodu, a pogotovo kada dođe vrijeme za kvalifikacione mečeve. Dobro je što provodimo više vremena sa igračima, a i u narednom periodu ćemo pokušavati da organizujemo slične pripreme. Ovo je odlična stvar za stvaranje ekipe koja će biti konkurentna u takmičarskim utakmicama, kazao je selektor.

Omladinci treniraju u Podgorici, na terenima Trening kampa FK Budućnost i pomoćnom terenu FK Podgorica u Lješkopolju. U glavnom gradu će raditi do 14. februara.

– Za sada imamo odlične uslove za rad, što se vremena tiče, samo jedan dan je bio vjetrovit i bilo je teže trenirati. Ostalo je sve kako treba, počevši od terena do hrane i smještaja u hotelu. Nadamo se da ćemo ovakve vremenske uslove imati i do kraja kampa, istakao je Peković.

Početkom marta U-19 selekcija Crne Gore odigraće protiv Malte u gostima.

– Igramo dvije utakmice protiv Malte u martu, biće to prvi mečevi ove generacije u 2020. godini. Polako se spremamo za te utakmice, koje će, u osnovi, biti uvod u stvaranje ekipe koje treba da iznese najveći teret ove godine, objasnio je selektor Peković.