Petrović: Dobra jesen Crvene stijene u nikad jačem takmičenju

0

Prigodnu svečanost priredio je FK Crvena stijena povodom uspješno završene jesenje polusezone u Regionalnoj ligi Centar.

Rukovodstvo, stručni štab, igrači i novinari okupili su se na koktelu u klupskim prostorijama u Tološima, gdje se razgovaralo o rezultatima u prethodnih pet mjeseci, planovima i ambicijama za proljećni dio šampionata.

Za najboljeg igrača izabran je Nikola Radonjić, dok je prvi strijelac tima Nikola Pejović sa osam pogodaka.

Momci trenera Nebojše Petrovića zimuju na drugoj poziciji nakon što su iz 12 kola osvojili 31 bod, tri manje od vodećeg Internacionala.

Ekipa je imala zavidnu gol razliku (+27), a upisala je 10 pobjeda, te po jedan remi i poraz.

Visoki ciljevi postavljeni su i u drugom dijelu prvenstva.

“Igrali smo dobro i ostvarili respektabilne brojke za ovo takmičenje. Ispred nas je samo Internacional koji funkcioniše na profesionalnom nivou, a samo mi smo uspjeli da im otkinemo bodove (međusobni duel završen remijem). Biti bolji od Titograda, Čelika, Zore ili Zabjela, klubova sa istorijom i tradicijom, predstavlja veliku satisfakciju. U nikad jačoj ligi, zadovoljni smo postignutim, ali potrudićemo se da budemo još bolji”, rekao je trener Petrović.

“Crveni bijeli” su nekada bili rasadnik istinskih talenata. Sredina koja je dala poznata imena crnogorskog fudbala.

Neki od bivših asova Crvene stijene došli su i do statusa A reprezenzacije, pravili ozbiljne inostrane karijere.

Tološani dugi niz godina nijesu na tom nivou, s tim što Petrović ističe da u timu ima djece koja obećavaju.

“Od 24 igrača, njih 16 radi. Trude se da redovno dolaze na treninge, bore se i daju sve što imaju. Ima i nekoliko mladih koji se nameću talentom. Uz dobar rad, mogli bi da napreduju. Napravili smo kvalitetan spoj, a to se vidi i na terenu. Imamo zdravu sredinu, familijaran odnos i iskrenost među nama. Vjerujem da je to osnov svake pozitivne priče”, kazao je Petrović, rođeni brat jednog od najboljih crnogorskih fudbalera Željka Petrovića.

Za Tološane nije prioritet da ove sezone izbore viši rang takmičenja. Ali…

“Počeli smo takmičarsku godinu sa planom da stabilizujemo klub i napravimo osnovu za sljedeću godinu kada će viši rang biti primarni cilj. Ipak, ni sada se ne odričemo borbe za Drugu ligu. Pokazali smo da možemo. Ako se ukaže šansa, rado ćemo je iskoristiti. Svi igrači od jesenas i dalje su naši članovi, a razmišljamo i o pojačanjima”, dodaje Petrović.

Iskusni strateg ima poziva od drugih ekipa, ali u ovom trenutku najbliži je produženju saradanje sa Crvenom stijenom.

“Postoji interesovanje određenih ekipa, ali u ovom momentu razmišljam o sadašnjem klubu. Vjerujem da ćemo dovršiti pozitivno započetu priču. Crvena stijena zaslužuje da bude na stazama stare slave”, zaključio je Petrović, nekadašnji kormilar Ribnice i Koma.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here