Petrović pred Iskru: Da uspješno završimo polusezonu

0

Prva polovina prvenstva je završena prethodnog vikenda, ali zavjesa na jesenju sezonu se zvanično spušta sjutra utakmicama 19. kola domaćeg šampionata – Budućnost gostuje Iskri u Danilovgradu u 15.00 sati, na stadionu „Braća Velašević“.

„Plavi“ su u aktuelnoj sezoni već odigrali dvije utakmice protiv Iskre (1:1 u Danilovgradu, poraz 1:0 pod Goricom), a na lošem terenu u srcu Bjelopavlića smo posljednji put slavili prije dvije godine – 2. decembra 2020. je bilo 2:0.

Od tada u Danilovgradu – dva remija i dva poraza…

„Sigurno je da nas čeka loš teren, ali prije svega nezgodna ekipa Iskre, sa kojom smo već igrali dva puta tokom ove jeseni. Na oba meča smo kiksali i sigurno da to ne smije da nam se ponovi. Voljeli bismo da polusezonu završimo uspješno kakva je bila praktično cijela“, govori krilni napadač Zoran Petrović, koji se vraća na prethodni vikend i slavlje protiv Mornara u Baru (2:1).

„Ostvarili smo bitnu pobjedu u prošlom kolu, Sutjeska je kiksala i samim tim bi nas trijumf u posljednjem kolu prvog dijela poslao na jednu sigurnu i mirnu pauzu“.

Kako jesenja sezona odmiče tako su podloge širom Crne Gore sve lošije, ali to ne smije i neće da bude opravdanje „plavo – bijelima“. Izabranici Miodraga Džudovića znaju šta se očekuje od njih.

„Nećemo moći u potpunosti da igramo našu igru, ali prilagodićemo se terenu. Već u par posljednjih kola igramo na nekim sličnim terenima kao što će da bude u Danilovgradu, tako da nećemo unaprijed razmišljati o tome. Kolektiv je dobar, imamo kvalitetne igrače i moramo od starta da se prilagodimo terenu, jer kako bude nama, tako će da bude i protivniku. Mislim da u utakmicu moramo da uđemo kao protiv Mornara, ne očekujem ništa lošiji teren nego što je bio u Baru“, jasan je 25-godišnji brzonogi ofanzivac.

Podgorički tim na megdan Iskri ide kao lider prvenstva sa tri boda više od najbližeg pratioca. Želja svih je da se uspješno okonča jesen, kao i nastavi serija od šest pobjeda zaredom i osam mečeva bez poraza…

„Nadam se da ćemo u Danilovgradu produžiti niz i ostvariti sedmi trijumf“, govori Petrović, koji je u pobjedi nad Mornarom postigao svoj peti pogodak u prvenstvu…

„Uvijek kada postignem gol znači mi na polju samopouzdanja, ali prije svega mi je drago što smo nastavili niz pobjeda. Što se tiče golova za sjutra ili za ubuduće – samo da ih dajemo, stvarno je najmanje važno da li ih postignem ja ili neko drugi“, poentirao je „plavo – bijeli“ broj 11.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here