Piksi i zvanično selektor Srbije: Savršen rođendanski poklon

0

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković Piksi je i zvanično imenovan za selektor A reprezentacije te zemlje.

Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, te je tako stigla potvrda medijskih pisanja iz prethodnog perioda, ali i nakon dugih pregovora koji su započeti još krajem prošle godine.

– Presrećan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspjesima naše reprezentacije – rekao je Dragan Stojković.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mjestu direktora A tima biće Stevan Stojanović.

Što se tiče stručnog štaba, selektor je odabrao sledeće saradnike:
Goran Đorović – trener
Saša Ilić – trener
Bratislav Živković – trener
Goran Čumić – trener golmana
Kacušito Kinoši – kondicioni trener
Nebojša Stamenković – trener analitičar
Nemanja Filipović – tim menadžer

Takođe, Piksi danas puni 56. godina.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here