Pomozimo Seleni

0

Trogodišnjoj Seleni Mandić dijagnostifikovan je neuroblastom, kancer koji se razvio u stomaku i metastazirao na koštanoj srži. Za pokrivanje dijela troškova i podršku Seleninom liječenju u Dječjoj bolnici u Sinsinatiju, SAD, potrebno je 200.000 eura. Pomoći možete slanjem poruke, tako što ćete broj 3 poslati na 14543.

Apel koji su javnosti uputili njeni roditelji prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji,

Našoj trogodišnjoj kćerki Seleni Mandić dijagnostifikovan je neuroblastom, kancer koji se razvio u stomaku i metastazirao na koštanoj srži.

Pred porodicom je period života sa jednim ciljem, da se bolest koja je u četvrtom stadijumu, pobijedi snagom volje, ljubavi i dobrotom ljudi spremnih da pomognu.

Samo zahvaljujući dobroti jednog čovjeka otvorila su nam se vrata Dječje bolnice u Sinsinatiju, SAD, koja ima specijalni odsjek za proučavanje ove teške bolesti.

Svaka pomoć pojedinca ili organizacije čini da naša nada traje duže. Puni smo nade, i već smo dirnuti mnogim dobročinstvima, ohrabreni da zatražimo pomoć.

Za pokrivanje dijela troškova i podršku Seleninom liječenju koje će trajati oko osamnaest mjeseci porodici će biti potrebno 200.000 eura. Molimo vas da nam pomognete da dostignemo taj cilj. Vašim donacijama budite uz nas kroz teško vrijeme koje slijedi.

Liječenje neuroblastoma u ovom stadijumu bolesti obično sadrži serije hemioterapija, operativno odstranjivanje tumora, transplataciju koštane srži i radiološku terapiju, ali mi vjerujemo da Selena može pobijediti. Vjerujemo da će se vratiti u zagrljaj svojoj sestri bliznakinji Niki.

Novčana sredstva za podršku Seleninom liječenju možete uplatiti na žiro-račun:565-0100100035876-65 

Potrebne podatke za uplatu iz inostranstva možete naći OVDJE.

Unaprijed zahvalni,

Aida Ramusović i Brano Mandić,

roditelji