Pravilan razvoj djece važniji od rezultata

0

Kadeti fudbalskog kluba Grbalj nalaze se na prvom mjestu B grupe Kadetske lige Crne Gore.

„Trikolori“ u deset odigranih utakmica imaju skor-devet pobjeda i remi.

„Još od pretprošle godine imamo trojicu igrača, ekipa je dosta mlada, imali smo problema u prvom dijelu, dok se nismo uigrali i dosta utakmica smo izgubili minimalnim rezultatom. U drugom dijelu, rad i talenat djece, došli su do izražaja. Nije važno što smo prvi na tabeli, nego da se djeca pravilno razvijaju. Imamo u reprezentaciji dva pionira i po jednog omladinca i mlađeg kadeta“, rekao je trener Željko Mrvaljević

„Planirali smo rad sa mlađom selekcijom, ušli smo u moj ritam rada, koji je malo jači nego inače, napredak se vidi kod djece, a cilj je da iduće godine igramo u A grupi sa jačim ekipama, kao što su Budućnost i Sutjeska.

Imamo fenomenalne uslove za rad, uz mene su i moji pomoćnici, a na raspolaganju su nam i dva terena“, dodao je mladi trener.

Najefikasniji u kadetima „Grblja“ je Balša Radević, sa deset postignutih golova, u drugom dijelu prvenstva.

„Balša je došao iz Kotora na početku sezone i izuzetno je talentovan. Treba mu malo vremena da se razvije na pravi način i uđe u moj sistem rada. Rezultati su vidljivi, dao je desetak golova i još pet-šest u prvom dijelu, što je veliki broj, s obzirom da je mlađi kadet“, kazao je Mrvaljević.

Do kraja šampionata ima još devet utakmica, a tu je i finale Kupa Udruženja klubova Jug protiv Arsenala.

Kadeti Grblja u deset kola postigli su 30, a primili samo 6 golova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here