Predsjednik Arsenala: Nema logike da namještamo meč sa Iskrom, a otvara nam se nešto više

0

Predsjednik Arsenala Dejan Kandić kazao je da nije logično da ekipa namješta meč i uzima pare od Iskre, kada su nadomak plasmana u Evropu.

On je reagovao na priče da je klub iz Tivta pustio rivala iz Danilovgrada da pobijedi, u zamjenu za prolaz u Kupu. U jučerašnjem meču, Arsenal je vodio 2:0, a na kraju izgubio 3:2.

“Imali smo dan pred utakmicu sastanak sa igračima. Tri puta smo dobili Iskru ove sezone, ali nijednom nije bilo lako. U našoj situaciji treće mjesto garantuje izlazak u Evropu. Priča o namještanju je počela je još od kad smo se spojili u Kupu”, kazao je Kandić gostujući u emisiji Sportsko popodne na RTCG.

On je kazao da bi plasmanom u Evropu klub riješio praktično sve finansijske probleme.

“Mi bi plasmanom u Evropu riješili sve oko finansijske situacije. Ne želim da se krijem iza saopštenja. Arsenal nema nikakve veze sa nečasnim radnjama. Iskra ima veći budžet od nas, to treba da se zna. Tražio sam da igramo sa najjačim timom, igrali su neki povrijeđeni igrači zbog pritiska javnosti. Mi smo na kraju to uradili zbog obraza, a ne zbog toga da dođemo do trećeg mjesta. Nema logike da namještamo meč, a otvarama nam se nešto više”, istakao je Kandić.

Ističe da je uprava na polusezoni pred ekipu postavila cilj da osvoji treće mjesto.

“Mi smo već u debitantskoj sezoni pokazali da smo konkurentni, iako je cilj na početku bio da opstanemo bez baraža. Međutim, na polusezoni smo pred ekipu postavili cilj da bude treća i da igramo Evropu.Jedini neuspjeh ove sezone je što nismo uspjeli da završimo stadion, ali bilo je nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo. Ipak, biće spremno sve za narednu sezonu”, kazao je Kandić.

On je na kraju rekao da im jedino ostaje da ispadnu u Kupu, kako čaršija ne bi rekla da su juče namjestili meč.

“Nama ostaje jedino da ispadnemo u Kupu, onda će reći da ovo nije namješteno. Mi recimo smo imali interes da pobijedimo Iskru, kako bi ona ispala, a Rudar bio rasterećeniji, jer njima gostujemo u pretposljednjem kolu. Ovako će to biti meč na “nož”, kazao je Kandić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here