Predsjednik Grblja: Pozdravljam probuđenog moralistu

0

Nakon iznenadne ostavke Veska Steševića na mjestu šefa stručnog štaba FK Grbalj oglasio se i predsjednik “trikolora” Nenad Maslovar.

Maslovar je u saopštenju za javnost koje prenosi Dan “pozdravio probuđenog moralistu” Steševića.

Drago mi je da sam upoznao visoku moralnost gospodina Steševića, doduše u totalno pogrešnom trenutku, kako za njega tako i za klub. I do sada je kad već pominje buđenje ekipe imao priliku da to uradi. Istina, davao je blanko ostavku, ali nikad ovako principijalno.

Maslovar kaže da su rijetke situacije da trener nakon utakmice da dva dana slobodno igračima, onda dođe i kaže im da više nije trener.

Rijetke su situacije da trener nakon utakmice da dva dana slobodno igračima, onda dođe i kaže im da više nije trener. U ovom slučaju, pozivajući se na moralnost, trebao je da obavijesti sportskog direktora i predsjednika kluba koji su ga doveli na tu poziciju da ih obavijesti. Pogotovo jer je Grbalj nakon promjena koje su uslijedile između dva prvenstva prvo angažovao trenera pa onda izabrao klupske istance. Barem je to trebao ispoštovati, a da ne ulazimo u prijateljski odnos koji je imao sa predsjednikom i ostalim članovima kluba.

Bilo je prilika za smjenu ili ostavku još ranije (pet uzastopnih poraza kući na startu sezone), ali smo vjerovali u njega i njegov rad i ja i svi u klubu.Nismo razmišljali o smjeni ni tada , a pogotovo ne sada, šest kola pred kraj sezone. Možda i svi nismo zadovoljni postignutim, ali imajući u vidu kako smo se na brzinu organizovali , počeli pripreme ovo i nije loš rezultat.

Tačno je da smo imali ambicije za nešto više, pogoto nakon prvog dijela sezone, pa smo u pauzi osvježili i ojačali ekipu. Samim tim, cinično je reći da neko treba sad da dođe, trgne ekipu i ispuni ambicije rukovodstva.Ali možda trener nije pratio klupske ambicije nego neke druge. No, to je druga tema.

Prema riječima Maslovara doskorašnji trener Grblja je pokazao fudbalsko neiskustvo i nezrelost.

U klubovima u kojima je radio, stalno se dešavala ista situacija. Uvijek se završavalo ostavkom ili otkazom.Zato je trebao sezonu da okonča u Grblju, prije svega zbog svog imidža ili prijateljske relacije koju smo imali. Ostavio je Stešević na cjedilu, ne samo svoje igrače, a borio se za njih i njihovu naklonost, već i svoje saradnike koje je ostavio zatečene svojom moralnošću. Nije ovom odlukom napravio pozitivan, već jedan veliki korak unazad.Ali, ako mu se, opet kažem probudio “uspavani moral” , onda to mora da se poštuje. Na kraju, ako treba da se dopisujemo oko nekih drugih tema, tu sam. Ovo saopštenje nije osvetoljubivost, niti atak na bilo koga, već potreba svih nas iz Grblja da javnosti prezentiramo stvarno stanje oko novonastale situacije. Pozdravljam probuđenog moralistu – napisao je Maslovar na kraju saopštenja.