Prosinečki progovorio o Ivaniću

0

Hrvatski stručnjak, Robert Prosinečki, rekao je za Meridian sport da se prvi spisak neće mnogo razlikovati od ranijih.

“Sokoli” će prve utakmice pod vođstvom novog selektora odigrati u martu, a prvi spisak Prosinečkog očekuje se uskoro. Kako je kazao, on se neće mnogo razlikovati od posljednjeg spiska Miodraga Radulovića.

“Prvi spisak se neće puno razlikovati od prethodnog. To su svi igrači koji su bili i koji će biti dio reprezentacije. Promjene su moguće ukoliko bude nekih povreda. Pošto smo u jeku prvenstva, sasvim je moguće da neko bude spriječen iz tih razloga”, rekao je selektor dodavši da postoji šansa i za nekog debitanta.

Veći dio prethodnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je u formaciji 3-5-2. Prosinčeki ističe da “sokole” sigurno nećemo gledati sa tri štopera.

“Sigurno nećemo igrati sa tri štopera. Tu će biti promjena. Prilagođavaćemo se protivnicima. Svi su vrlo bitni. Ipak, najviše ćemo raditi na planu kako ćemo mi igrati. Imamo kvalitet, imamo igrače koji mogu biti dobitantni. Vidjećemo koju formaciju, ali ona sigurno neće biti sa tri štopera”, istakao je selektor.

Posljednjih dana aktuelna je priča oko eventualnog povratka Mirka Ivanića u reprezentaciju. Ipak, Prosinečki ističe da nije razmišljao u tom pravcu, već je samo komentarisao kvalitete igrača Crvene zvezde.

“Ni u jednom trenutku nijesam rekao da ću zvati Mirka Ivanića. Pitali su me kakav je igrač, a pošto pratim Crvenu zvezdu, svjestan sam da se radi o sjajnom fudbaleru. To je igrač koji pravi razliku i koji ima kvalitete, to je sve – dodao je Robert Prosinečki.

Kompletan intervju sa selektorom pogledajte u sljedećem video prilogu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here