“Protiv Kosova da osvojimo što više bodova”

0

Prvi put na pripremama za utakmice sa Kosovom i Češkom, ,,hrabri sokoli” trenirali su na terenu Gradskog stadiona u Podgorici.

Na istom mjesto u petak od 20:45 časova dočekaće Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Znamo koje su naše dobre strane, koje su mane i vrline Kosova. Pokušaćemo da do meča sve proučimo i budemo maksimalno spremni, rekao je u razgovoru sa novinarima Dragoje Leković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

Leković najavljuje da će ,,sokoli” ići na pobjedu u narednom meču.

Kod kuće uvijek idemo na pobjedu, a takav pristup ćemo imati i u Prištini. Kosovo je rival protiv kojeg ćemo pokušati da osvojimo što više bodova. Kada je naš sljedeći rival u pitanju, veliki broj utakmica odigrali su u istoj formaciji, a po onome što smo vidjeli sigurno će u toj formaciji izaći i u Podgorici. Neće biti iznenađenja, objasnio je Leković, koji je zadužen za rad sa golmanima.

Petković nije branio od 19. decembra, osim dvije kvalifikacione utakmice sa Bugarskom i Engleskom. Spremili smo se i već se zna ko će braniti, istakao je Leković.

Naredne utakmice mogu dosta toga otkriti u ovim kvalifikacijama.

Razmišljamo pozitivno. U Bugarsku smo otišli da uzmemo bod, ali stvari su se odvijale tako da poslije utakmice nijesmo bili zadovoljni remijem. Imamo dvije ozbiljne utakmice pred nama, u grupi su četiri reprezentacije koje pokušavaju da dođu do drugog mjesta, a još niko nije otpisan, poručio je Leković.