„Prvenstvo mora da bude završeno na terenu bez novih uredbi“

0

Iako još niko ne zna kada bi mogla da bude nastavljena Linglong Superliga Srbije klubovi polako razmišljaju o obnavljanju trenažnog procesa.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović najavio je okupljanje oko 1. maja, Partizan je obavio prvi zajednički „trening“, a iz Humske stiže i stav po pitanju završetka sezone.

Profesor Vladimir Vuletić izjavio je da sezona mora biti završena u predviđenom formatu i bez izmjena.

– Moj stav je sljedstven onom koji zauzima UEFA. Kako bismo imali, koliko-toliko regularno prvenstvo (premda virus SARS KOV 2 nije ono što najviše pogađa regularnost Superlige) ono mora biti okončano na terenu. Držim da je to jedino moguće ukoliko se zadrži postojeći format takmičenja, koji je (ovakav bez podjele bodova u plej-of fazi) podsjećam, bez glasanja i konsultacije sa klubovima proklamovan nekakvom uredbom IO FSS-a 15 dana pred početak šampionata. Otuda, ne bih isključio neku novu uredbu koja bi imala za cilj da nategnutim i brzopoteznim okončanjem takmičenja odredi šampiona, klubove koji imaju plasman u Evropu, ispadaju iz lige ili idu u baraž, izjavio je Vuletić za Hotsport.

Postavlja se pitanje raspleta u Kupu Srbije.

– S tim u vezi, ne manje značajno pitanje je i kako će, ukoliko bude nekog inženjeringa, izgledati i nastavak takmičenja u Kupu Srbije. Dakle, ponovnim uspostavljanjem redovnog stanja valja primijeniti redovne mehanizme i tokove, zaključio je potpredsjednik crno-bijelih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here