Rakitić: Krstajić mi je više od brata, Nole je veliki čovjek

0

Dva dana prije velikog finala u taboru fudbalske reprezentacije Hrvatske održana je konferencija za novinare na kojoj je govorio Ivan Rakitić.

Pored najvažnije teme, utakmice sa Francuskom, Rakitić je govorio i o “srpsko-hrvatskim” odnosima, naravno iz svog ugla. Jedan od najboljih igrača “vatrenih”, na početku svoje karijere igrao je zajedno sa Mladenom Krstajićem u Šalkeu i od tada ih veže neraskidivo prijateljstvo.

Novinare je zanimalo da li se Rakitić tokom Mundijala čuo sa selektorom Srbije.

– Čuli smo se, najviše s njim od svih koji nisu dio hrvatske reprezentacje. Za mene je jedan od najbližih prijatelja. Više mi je od brata. Pratim ga, volim ga kao dio porodice. Želim mu puno sreće i da ovaj prvi korak koji su napravili bude podsticaj za dalji uspjeh, rekao je Rakitić.

Novak Đoković sa fudbalerima Hrvatske

Vezista Barselone i hrvatskog nacionalnog tima je prokomentarisao i odnos sa Novakom Đokovićem, a posebno izjavu najboljeg srpskog tenisera da posle ispadanja “orlova” sa Mundijala, navija za Hrvatsku.

– Noletu, prije svega, kapa do poda. Na Vimbldonu ja navijam za njega. Volio bih da i on dođe do finala da i on osvoji u nedjelju. Za mene je Nole fantastičan i veliki sportista, a još veći kao čovjek. Imali smo lijep susret u Majamiju, velika je osoba, želim mu svu sreću. Ako budeo slavio u Vimbldonu, slavićemo i mi uz njega, poručio je Rakitić.

Advertisements