Reprezentacija može do baraža za Mundijal, oporavak od povrede ide u dobrom pravcu

0

Jedna od najboljih fudbalerki koju je Crna Gora imala, Armisa Kuč, oporavlja se od teške povrede. Najbolji strijelac u istoriji crnogorske reprezentacije ulazi polako u trenažni proces, a u razgovoru za Meridian Sport govorila je o svojoj karijeri, teškoj povredi ali i individualnim priznanjima…

Misa dugi niz godina igra fudbal na visokom nivou, a njena dosadašnja karijera, bez sumnje se može smatrati uspješnom.

“Zadovoljna sam dosadašnjim tokom svoje karijere. Dosta sam uložila truda i rada svih ovih godina, a to se i isplatilo”, kaže Kuč na početku razgovora.

Početkom kalendarske godine naša reprezentativka potpisala je ugovor sa ruskim Zenitom, a transfer u redove ruskog velikana je i kruna karijere.

“Zenit je klub sa velikom tradicijom. Uslovi za rad su fenomenalni i veoma lako sam se uklopola. Sve je počelo izuzetno dobro, prošla sam čitav tok pripema tokom kojih sam, u prijateljskim utakmicama, postigla i nekoliko golova. Nažalost, doživjela sam onda tu povredu koja me je više mjeseci odvojila od terena”, dodaje ona.

Dobre partije u Dinamu iz Minska nijesu prošle nezapaženo ni u Crnoj Gori, pa je Armisa proglašena za najbolju crnogorsku fudbalerku. Kako kaže, priznanje matičnog Fudbalskog saveza je najveće u karijeri.

“Priznanje od Fudbalskog saveza Crne Gore je najveće u mojoj karijeri. Prošla godina je bila izuzetno dobra i na kraju sam za odlične igre i nagrađena. Moram da istaknem da ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih saigračica i stručnog štaba, a posebna čast mi je da igram u dresu sa nacionalnim grbom.”

Arsmisa Kuč najbolji je strijelac u istoriji ženske fudbalske reprezentacije. Na tu titulu, Rožajka je izuzetno ponosna.

“Svakako da sam jako ponosna zbog činjenice da sam igračica sa najviše golova u našoj reprezentaciji. Opet ponavljam, to dugujem saigračicama i svim selektorima tokom prethodnih deset godina koliko igram za reprezentaciju”, priča Armisa.

Naše dame 6. septembra igraće odlučujuću utakmicu za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo. Crnogorkama je potrebna pobjeda protiv Malte, ali i da Bosna i Hercegovina ne savlada Azerbejdžan u gostima. Nažalost, naš tim biće oslabljen, a i ovu utakmicu će Armisa zbog povrede propustiti.

“Žao mi je što ne mogu da pomognem reprezentaciji u tako važnoj utakmici. Ipak, sigurna sam da će sve djevojke pružiti svoj maksimum i nadam se da će nam se kockice poklopiti i da ćemo izboriti baraž”, puna je optimizma 29-godišnja golgeterka iz Rožaja.

Naša fudbalerka se polako ali sigurno oporavlja od povrede, a krajem septembra bi trebala da počne sa malo intezivnijim treninzima.

“Oporavak jeste težak ali ide u doborm smjeru. Uskoro ću se vratiti na teren. Krajem ovog mjeseca bi trebala da počnem sa nešto intezivnijim treninzima što je veliki korak ka povratku”, zaključila je Armisa Kuč.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here