Reprezentativac CG poručuje: Sve je djelovalo kao šok!

0

Od 9. marta, kada je Kjevo savladao Kozencu 2:0 u posljednjem meču Serije B pred suspenziju, naš mladi reprezentativac Sergej Grubač je u izolaciji.

Već duže od tri sedmice, jedan od najtalentovanijih balkanskih tinejdžera na svojoj poziciji, provodi vrijeme u stanu koji mu je klub obezbijedio u Veroni. Čuva vedrinu i optimističan stav, iako je u dugom periodu praktično prepušten sam sebi daleko od bližnjih, saigrača…

I to nekih 100 kilometra od “epicentra” zaraze korona virusom, Bergama.

“Prvi dani zaista su djelovali kao šok. I niko u klubu nije vjerovao, da će se doći do situacije da se dugoročno prekinu treninzi, pa mečevi. Sada svi strogo poštujemo ono što nam je klub preporučio. Pravila samoizolacije, uz program rada koji smo dobili da sačuvamo snagu”, rekao je Grubač.

Rijetke su prilike da vidi bilo koga od saigrača. U Veroni, u pokrajini Veneto na sjeveru Italije, situaciju su shvatili vrlo ozbiljno.

Smješten sam u centru grada i vjerujte, već danima je situacija takva da teško možete vidjeti bilo koga na inače punim ulicama. Samo policajce. I to nam najbolje govori, koliko je ozbiljno. Za kršenje karantinskih mjera izrečene su brojne kazne, vrlo su rigorozni. Nama je klub u nekoliko navrata obezbijedio hranu, ostalo je do nas, da se pridržavamo režima rada i nadamo da ćemo uskoro ponovo dobiti priliku za treninge”, rekao je Grubač.

U februaru je dobio važnu minutažu u meču protiv Venecije u Seriji B. Suspenzija takmičenja prekinula je Kijevo u nizu dobrih rezultata. Sada se, ipak, o fudbalu gotovo ne razmišlja.

Srećom, situacija u Veroni nije tako dramatična kao u Bergamu, Milanu ili bilo kom gradu obližnje Lombardije.

Za sada je u Veroni bilo oko 2.000 zaraženih. Otprilike svakog dana bude oko 100 novih slučajeva, a taj broj je počeo da raste prethodnih dana. To je narod samo dodatno motivisalo, da poštuju izrečene mjere”, dodao je Grubač.

Izvor: Arena/Pobjeda

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here